27. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes on kes: Tõnis Kasemägi

Tõnis Kasemägi
Foto: erakogu
Kui Tõnis Kasemägi Hiiumaale Keramaja ehitas, otsis ta selle jaoks sobivaid erikujulisi päikesepaneele kogu maailmast. Kuskil ei tehtud niisuguseid, nagu vaja. Lõpuks leidis Tõnis erikujuliste päikesepaneelide valmistaja metsa seest, 3 km kauguselt oma Tallinna kodumajast.

Inseneriharidusega Tõnis Kasemägi osaleb Ärikinnisvara halduse konverentsi energiatõhususe aruteluringis.

 

Vaata 2017. aasta Ärikinnisvara halduse konverentsi kava SIIT.

Tõnis on aktsiaseltsi Landholder looja ja tegevjuhina kinnisvara renoveerimise, haldamise, nõustamise ning planeeringute koostamisega tegelenud üle 23 aasta. Juba 2005. aastal võttis ta suuna innovatsioonile ja uutele rohetehnoloogiatele, mis praegu uudistes nii populaarsed on.

Viimased 12 aastat on Tõnis tegelenud tänapäevase loodussäästliku elukeskkonna planeerimisega. 2009 ehitas Tõnis Hiiumaale rohemajanduse kontseptsioonile vastava aktiivmaja prototüübi, mis on tuntud Keramaja nime all.

Keramaja äratas tähelepanu kogu maailmas. Selle baasil on läbi viidud haridusprogrammi jätkusuutlikust terviklikust eluviisist. Hoonega on käinud tutvumas arvukalt kõrgetasemelisi delegatsioone nii Eestist kui ka mujalt maailmast. Hiidlastele meeldib oma külalistele Keramaja näitamas käia. Kaugeimalt saabunud uudistajateks on siiani olnud delegatsioonid Brasiiliast ja Tansaaniast.

Lisaks on Tõnis löönud kaasa tänapäevase elukeskkonna planeerimisel Vormsi saarele nn „Smart Vormsi“ projekti raames. Ta on teinud energiatõhusate väikemoodulite väljatöötamisel tihedat koostööd Talllinna tehnikakõrgkooli ja Tartu ülikooli tehnoloogiainstituudi energiatõhusa ehituse tuumiklaboriga. Tõnise töid ja tegemisi on kajastatud nii Eesti uudistes ja ajakirjades kui ka telesaadetes Osoon ja Ringvaade. Aktiivmaja prototüüp pärjati 2015. aastal auhinnaga „Energiasäästlik kaunis kodu“.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474