10. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

G4S püüdis kinni suurvarga öiselt ehitusplatsilt

Ei ole harvad juhused, kus kinnisvaraarendustel on ladustatud suur kogus materjali, samuti on platsil ehitustehnikat.
Foto: kinnisvarauudised.ee
Ööl vastu 8. novembrit pidasid G4S turvatöötajad Tallinna kesklinna kortermaja ehitusplatsil kinni mehe, kes üritas varastada kalleid tööriistu, sh asfaldilõikurit.

Kella kahe ajal öösel sai G4S juhtimiskeskus häireteate ühe Tallinna kesklinna kortermaja ehitusplatsilt. Sinna paigaldatud analüütikaga turvakaamerad tuvastasid objektil inimese liikumise. Kui patrull mõne minuti pärast kohale tuli, üritas varas end ära peita, kuid leiti sellegipoolest üles ning võeti kinni.

Selgus, et varas püüdis ehitusplatsilt virutada asfaldilõikurit, õlipritsi ja valgustit, mille koguväärtus on ligi 3000 eurot. 33-aastane mees anti üle politseile.

„Praegu on väga palju ehitusplatse, kus on tuhandete eurode väärtuses tööriistu ja ehitusmaterjali, mida varastel on kerge realiseerida. Pime aeg soosib varaste tegevust ja seetõttu on oluline oma vara turvalisusega tegeleda,“ kommenteeris G4S juhtimiskeskuse juht Reiko Tääker. Ta lisas, et kvaliteetne turvatehnika aitab turvatöötajatel kiirelt reageerida ja väga suured kahjud ära hoida.

Varem ajakirjanduses ilmunud info põhjal varastatakse ehitusplatsidelt praegu massiliselt. Olukord sarnaneb eelmise ehitusbuumi aegsega, varastatud tööriistad ja materjalid müüakse internetis, pandimajades või otse neile ehitajatele, kes maksavad reeglina kauba turuhinnast vähem, kuid ei vaja ostuga kaasa dokumente. Varga tabamine koos ärandatava kraamiga otse ehitusplatsilt on pigem erand, kui reegel.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474