13. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Kaardikeskus lõpetab tegevuse

Eesti kaart Maa-ameti kodulehel
Foto: Maa-amet
Keskkonnaminister Siim Kiisleri allkirjastatud käskkirjaga lõpetatakse sel aastal Eesti Kaardikeskuse tegevus ja stereokaardistuse tööd viiakse üle Maa-ametisse.

Kaardikeskus on olnud turul pikka aega ainuke stereokaardistuse pakkuja ja enamjaolt on teenuse tellijaks olnud Maa-amet, teatas keskkonnaministeerium. Kuna Maa-amet teeb ka ise stereokaardistust, tekib tegevuse ühte kohta viimisest kokkuhoid. Osa kaardikeskuse töötajaist jätkab teenistust Maa-ametis.

Minister ütles, et edaspidi peaks vabaturule teenuseid pakkuma erasektor.

1997. aastal asutatud Eesti Kaardikeskuse tegevusaladeks on olnud kartograafilised, sealhulgas fotogramm-meetrilised tööd ja geodeetilised tööd.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474