26. veebruar 2018

KOVid kaotavad jäätmeveo vabadust

Autor: Äripäev

Kohalikud omavalitsused (KOV) kaotavad uue jäätmeseaduse tulekul märgatavalt otsustusvabadust, sh on endiselt keelatud sisetehingud.

Jäätmeid tuleks sorteerida 13 kategooriasse, kuid seni on KOVid otsustanud, kui palju liigiti sorteerimise konteinereid paigaldatakse ja kui neid otsustati paigaldada vähem, ei saanud jäätmevedajad täiendavaid konteinereid tuua.

Jäätmevedajate huvi on praktiline, segaolmejäätmetel on väga väike väärtus. "Olmejäätmed, mis sisaldavat biolagunevaid jäätmeid, on nii-öelda rikutud materjal, sellega ei ole palju peale hakata. Piisab juba biolaguneva materjali sorteerimisest, et jäätmetele tekiks lisaväärtus, mistõttu selle sorteerimata jätmine on jäätmekäitlejate üks põhimure," selgitas Jäätmekäitlejate Liidu tegevjuht Margit Rüütelmann Äripäevale.

Nüüd tahetakse ka KOVide rahaline toetamine jäätmete sorteerimisega siduda. Omavalitsused sellise asjade käiguga liiga rahul ei ole.

Loe pikemalt SIIT.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806