26. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KOVid kaotavad jäätmeveo vabadust

Foto: Äripäev
Kohalikud omavalitsused (KOV) kaotavad uue jäätmeseaduse tulekul märgatavalt otsustusvabadust, sh on endiselt keelatud sisetehingud.

Jäätmeid tuleks sorteerida 13 kategooriasse, kuid seni on KOVid otsustanud, kui palju liigiti sorteerimise konteinereid paigaldatakse ja kui neid otsustati paigaldada vähem, ei saanud jäätmevedajad täiendavaid konteinereid tuua.

Jäätmevedajate huvi on praktiline, segaolmejäätmetel on väga väike väärtus. "Olmejäätmed, mis sisaldavat biolagunevaid jäätmeid, on nii-öelda rikutud materjal, sellega ei ole palju peale hakata. Piisab juba biolaguneva materjali sorteerimisest, et jäätmetele tekiks lisaväärtus, mistõttu selle sorteerimata jätmine on jäätmekäitlejate üks põhimure," selgitas Jäätmekäitlejate Liidu tegevjuht Margit Rüütelmann Äripäevale.

Nüüd tahetakse ka KOVide rahaline toetamine jäätmete sorteerimisega siduda. Omavalitsused sellise asjade käiguga liiga rahul ei ole.

Loe pikemalt SIIT.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474