2. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sadamates saada erinevat üüripinda

D-terminali lähedale on end sättinud hulgaliselt alkoholipoode ja teenindusasutusi.
Foto: kinnisvarauudised.ee
Tallinna ja selle lähiümbruse sadamates on palju enam ärivõimalusi kui teada-tuntud põhiteenused, kirjutab Uus Maa Kinnisvarabüroo äripindade maakler Mehis Rassel ettevõtte blogis.

Nii mahub nende territooriumile ka ettevõtlusvaldkondi, mis sadamatööga igapäevaselt kokku ei käi – näiteks koolitus- ja raamatupidamisfirmasid, tootmisettevõtteid, spordiklubisid.

Kõige enam on sadamates pakkumisel büroopindu, mille suurus on vahemikus 20-850 m2. Vakantsuse üheks põhjuseks peetakse aastal 2007 toimunud nn Pronksiööd, mille tulemusena suhted Venemaaga halvenesid ja transiidimahud vähenesid tugevalt. Selle tulemusel kadus vajadus ka sadamas asuvate büroopindade järele.

Paldiski Lõunasadamas seisab tühjana sisuliselt uus reisiterminal. Ka veterinaar- ja fütosanitaarkontrolli hoone ei ole kasutust leidnud.

Vähem pakutakse lao-ja tootmispindu. Eesti suurimas ja sügavaimas kaubasadamas Muugal on saada ligi 50 ha ulatuses täielikult ettevalmistatud tootmis –ja ärimaa krunte.

Tallinna külje all asuvas Miiduranna sadamas on vakantsus väike, kuid vabad on just büroopinnad suuruses 35-500 m2. Tegemist on heas korras linnalähedaste üüripindadega.

Millest selline teemapüstitus? Asi on selles, et tegelikult mahub sadamatesse ka muid ettevõtlusvaldkondi, mis merendusega seotud ei ole. Näiteks on Miiduranna sadama territooriumil mitmendat aastat väga edukalt tegutsev spordiklubi Viimsi Tigers Gym.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474