20. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narva-Jõesuu saab biokütuste katlamaja

Biokütuse katlamajas saab tavaliste küttepuude asemel kasutada raiejäätmeid, mis säästab loodust.
Foto: kinnisvarauudised.ee
Energiaettevõte Adven allkirjastas Narva-Jõesuu uue biokütuse katlamaja ehituslepingu, mille mahuks on ligi 1,2 miljonit eurot.

Poole investeeringu ulatuses tuleb biokütuste katlamaja ehitamise raha Euroopa Liidu struktuurifondidest. Katlamaja võimsusega 2,5 megavatti valmib 2018. aasta sügisel, avaldas ettevõte.

Adveni arendusjuhi Priit Tiidu sõnul paigaldas ettevõte algul kõigile Narva-Jõesuu tarbijatele kaugloetavad soojusmõõturid, kaks aastat hiljem uuendas Euroopa Liidu rahastusega lõviosa linna soojustrassidest ning tänavu ehitab puiduhakke katlamaja.

Koostöös ehitusettevõttega Eviko ja katlamaja seadmeid tootvate ettevõtetega Rapla Metall ja Tamult plaanib Adven Eestis valmistatud kütteseadmetel töötava katlamaja tööle panna juba eelolevaks sügiseks.

Narva-Jõesuu kaugküttevõrgus toodetakse 56 kortermajale ja linnavalitsusele kuuluvale hoonele maagaasist aastas keskmiselt 11 000 megavatt-tundi soojusenergiat. Analüüsid näitasid, et parimaks alternatiiviks on kohaliku puiduhakke kasutamine.

Adven investeerib lähiaastatel veel ligikaudu 8 miljonit eurot, et viia biokütusele kõik ettevõtte suuremad kaugküttepiirkonnad.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474