Elering sai 17 miljonit eurot puhaskasumit

Taavi Veskimägi
Taavi Veskimägi

Elektri ja gaasi ühendsüsteemihaldurina tegutsev Elering teenis 7,6 protsendise elektri ülekandeteenuse tariifi languse juures 17 miljonit eurot puhaskasumit. Ärikasumiks kujunes 2017. aastal 33,1 miljonit eurot.

Müügituluks oli 130,3 miljonit eurot. Reguleeritud elektri võrguteenus andis kogu tulust 88,7 miljonit, reguleeritud gaasi võrguteenus 8,8 miljonit, bilansiteenus 27,2 miljonit ja muud tegevused 7,3 miljonit eurot, avaldas ettevõte.

EstLink 2 oli aasta jooksul tehniliste probleemide tõttu rivist väljas vaid ühe tunni jooksul aasta kõikidest 8760 tunnist. Siseriiklikus elektri ülekandevõrgus toimus eelmisel aastal 117 väljalülitumist. Eelneva 10 aasta väljalülitumiste keskmine arv on 193.

Aasta jooksul investeeris Elering 32,2 miljonit eurot. Lähematel aastatel on oodata investeeringute mahu märgatavat kasvu seoses suurprojektide, sealhulgas Eesti-Soome gaasiühenduse Balticconnectori ja Eesti-Läti uue elektriühenduse realiseerimisega.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised