Autor: Tõnu Toompark • 17. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: Harjumaa eluruumi keskmine pindala oli 87 m²

Kortermaju kerkib üha rohkem.
Foto: Pixabay
Statistikaameti andmetel väljastati kogu Eestis 2017. aasta jooksul 1671 kasutusluba kokku 5895 eluruumile kogupindalaga 539 500 m². Aastaga kasvas kasutuslubade arv 5%, kasutusloa saanud eluruumide arv 25% ja nende pindala 16%.

Kasutuslubade arvust oluliselt suurem eluruumide arvu juurdekasv tähendab, et kasutusloa said ehk valmisid suurema eluruumide arvuga hooned. Teisisõnu oli valminud eluhoonete hulgas märksa rohkem korterelamuid.

Kasutusloa saanud eluruumidest suurem osa ehk 73% ehk 4283 asuvad Harjumaal. Tartumaal valmis möödunud 2017. a jooksul eluruume 955 ja Pärnumaal 302. Kokku moodustasid kolm suuremat tõmbekeskust eluruumide valmimise mahust 5540 eluruumi ehk 94%.

Muudes Eesti maakondades valmis 2017. aasta jooksul 345 eluruumi, mis on pisut enam kui aasta varem, mil valminud eluruume oli 300.

Harjumaa valminud eluruumi keskmine suurus oli 2017. aastal 87 m². Aasta varem oli see 93 m². Valminud eluruumi pindala vähenemise trendi taga on ikka korterelamute aktiivne ehitus, kus pindalad on näiteks ridaelamutest või ühepereelamutest märksa väiksemad.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474