7. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Turva- ja tuleohutus&shykonverentsil kaks uut esinejat

Turva- ja tuleohutuskonverentsi kavva lisandus kaks ettekannet, kus ühes räägib Keskkonnaministeeriumi Infotehnoloogiakeskuse (KEMIT) direktor Marko Arula serveriruumi põlengust ning teenuste taastamisest ja teises IIZI küberkindlustuse ekspert Helen Evert küberturvalisusest.

Päev pärast seda, kui Nasdaqi serveriruumis andmekandjad tulehäirest üles ütlesid ning börsitehinguid tükk aega teha ei saanud, sai Häirekeskus tulekahjuteate Tallinnas Mustamäe tee 51 asuvast keskkonnaministeeriumi serveriruumist.

Vaata konverentsi kava SIIT.

Ohutuse mõttes eritingimustele vastava tähtsa ruumi põleng pääses valla maa-ameti hoones paiknevast varutoiteallikast ehk UPSist. Inimesed viga ei saanud, kuid rivist läksid välja ilmaandmeid edastav ilmateenistus.ee, kaardirakendused, maa-ameti koduleht ning teised keskkonnaministeeriumi halduasla e-teenused.

Marko Arula räägib tulekahjust ja e-teenuste püstipanekust olukorras, kus tuhanded kliendid ootasid riiklikult kogutavate ja edastatavate andmete kasutusvõimaluste taastumist.

Küberrünnakud on aasta-aastalt aina suurenev probleem ja väljakutse ettevõtete jaoks. Eesti ettevõtete ettevalmistus küberriskide maandamiseks on aga endiselt väga madal, kuigi andmed on enamasti tunduvalt olulisem ja kallim vara, kui füüsilised asjad.

IIZI küberkindlustuse ekspert Helen Evert esineb turva- ja tuleohutuskonverentsil teemaga „Küberturvalisuse põhiprobleemid ettevõtetes ja kindlustus“.

Konverentsil kuuleme, millal ja kes peaksid ostma küberkindlustust ja kuidas see ettevõtjale kasulik võib olla. Uurime lähemalt ka näiteid meilt ja mujalt maailmast ärikirja pettuste, lunarahanõuete jms kohta.

Helen Evert on kindlustussektoris töötanud alates 2006. aastast ja ettevõttes IIZI Kindlustusmaakler AS alates 2012. aastast. IIZI-s arendab ja seisab ta uute riskidega seotud kindlustuslahenduste eest. Üheks selliseks on ka küberriskide kindlustamine, mida Eesti turul tavapäraselt ettevõtetele ei pakutagi. Lahendus on välja töötatud Euroopa kogemuste põhjal, arvestades Eesti ettevõtete omapärasid.

Helen omab kõrgharidust nii Tartu Ülikooli õigusteaduskonnast, kus ta omandas teadmisi kindlustusõiguses ja hankeõiguses, kui ka Tallinna Tehnikaülikooli rahvamajanduse erialalt. Praeguseks on temast saanud üks Eesti hinnatuim nõustaja ja ekspert küberriskide kindlustamises.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474