Autor: kinnisvarauudised.ee • 8. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Martin Vahter
Foto: Eiko Kink

Tallinna korterimüük kasvas ühe kuuga pea veerandi võrra

Mais müüdi Tallinnas 953 korterit, mis on 23,4 protsenti rohkem kui aprillis, analüüsib 1Partner Maa-ameti statistikat.

1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri sõnul on kinnisvarahindajatel praegu rohkem tööd, kui nad suudavad ära teha. “See näitab, et väga paljud inimesed plaanivad lähiajal võtta ette kinnisvaratehingu. Kui tavaliselt kukub müük ilusate ilmadega ära, siis hoolimata ülisoojast maikuust tehti tänavu väga palju tehinguid,” oli Vahter üllatunud.

“Praegu on see piiri peal, aga suure tõenäosusega järgmisel aastal Tallinnasse uut korterit alla 2000 euro ruutmeeter enam osta ei saa. Kuigi soodsamad korterid on kõige nõutumad, siis ehitushind kasvab ja arendajal on sellise hinnaga plussi jäämine keeruline,” lisas Vahter.

Odavaim korter 1200 eurot

Mais tehti Tallinnas kinnisvaraga kokku 1445 ostu-müügitehingut 148 miljoni euro eest, mis on 13 protsenti enam kui eelmisel kuul ning 11 protsenti rohkem kui aasta tagasi mais. Tallinna korterite keskmine ruutmeetri hind langes kuuga 2,8 protsenti 1743 eurole. Pealinna kalleim korter müüdi mais 535 000 ning odavaim 1200 euro eest.

Mais müüdi 33 hoonestatud elamumaa krunti, mis on nelja võrra rohkem kui varasemal kuul. Kalleim elumaja müüdi 610 000 ning soodsaim 2000 euro eest.

Möödunud kuul müüdi 16 elamumaa krunti, mis on kuue võrra rohkem kui aprillis. Kalleim krunt maksis 274 000 ning odavaim 1600 eurot.

1Partner Kinnisvara avaldab iga kuu esimeses veerandis möödunud perioodil sooritatud kinnisvaratehingute turuülevaate. 1Partner Kinnisvara kodulehel on Tallinna kinnisvaratehingute hinnavõrdluse graafik, kust leiab lihtsa ülevaate pinnaühiku maksumuse igakuistest muutustest linnaosade kaupa.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474