Autor: kinnisvarauudised.ee • 10. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Remmelkoor: T1 tuleb Dubai kaubakeskuste vääriline

Allan Remmelkoor T1 ehitusel.
Foto: Andres Haabu
Ülemistele kerkiva T1 kaubanduskeskuse eestvedaja allan Remmelkoore sõnul peavad peavad füüsilised kaubakeskused suutma olla enamat kui poodlemiskohad, kuna kõik tooted on paari nutipuute kaugusel, Lisaks reale meelelahutuspindadele peab keskustes olema mitmeid restorane ja tänavatoidu tüüpi einestuspaiku.

„Restoranielamust nutitelefonist tellida ei saa,“ ütles Remmelkoor. Seda tema sõnul ehitatav T1 keskus ka lubab. „Struktuurilt on uus keskus vääriline seisma kõrvuti mõne Dubai või Shanghai omaga,“ sõnas Remmelkoor.

Imposantsusest hoolimata on T1 saanud konkurentide poolt kaela korraliku kriitika.

"Väide, et T1 rajajad ei muretse, kas kliente jagub, on päris kindlasti vale. Kõik Eestis tegutsevad kettide ja kaupluste omanikud räägivad nagu ühest suust, et asi on hapu ja hapumaks läheb. Aga kes see ikka avalikult tahab murest rääkida. Ei usu mina, et T1 omanikud või juhid rahulikult magada saavad, kaugel sellest," kirjutas Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits Äripäevas.

"See, et uuele 50 000 m² suurusele arendusele automaatselt kliente jagub, pole päris kindlasti tõsi," arvas Pärnits.

Kaubanduspindade kasv on Colliersi andmetel vahemikus 2011-2017 olnud 13 protsenti elaniku kohta. „Ei ole just liiga suur, et anda alust apokalüptilisteks ennustusteks,“ pareeris Remmelkoor kriitikanooli. Kaupmeeste seas hirmu külvamise ning halamise asemel soovitab Remmelkoor mõelda hoopis koostööle. Ülemiste keskusega ühenduse loov tunnel peaks tekitama kahesuunalise külastajatevoo nagu Viru Keskuse ja Kaubamaja vahel.

Loe kaubakeskuste uuest ajastust pikemalt Äripäevast.

Loe ka Ülemiste keskus: kõike senisest rohkem

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474