Autor: Tõnu Toompark • 23. oktoober 2018

Statistika: kas korteritehingute arv pöördub langusesse?

Autor: Pixabay
Maa-ameti andmetel tehti 2018 III kvartalis Eestis 5511 korteritehingut. Aastataguse ajaga võrreldes vähenes korteritehingute arv 4,2%. Harju maakonnas kui Eesti suurimas, aktiivseimas ja oluliseimas piirkonnas vähenes korteritehingute arv aastaga isegi 7,1%.

Eesti 15 maakonnast vaid neljas - Ida-Viru, Lääne, Põlva ja Võru maakondades - näitas korteritehingute arv aastataguse ajaga võrreldes positiivset numbrit. Arvestades, et 11 maakonnas jäi eelmise aastaga korteritehinguid vähemaks, näitab et tegemist on mitte üksikut piirkonda või turusegmenti puudutava tagasiminekuga, vaid kogu turgu puudutava nähtusega.

Siiski tuleb tõdeda, et varemaltki on Eesti korteriturul olnud suuremaid hüppeid tõusu ja languse suunas, mille järel turg pöördub endisele stabiilsele rajale tagasi. Nii peaks olulisemate järeldustega veel ootama ja vaatama, kuidas käitub tehingute arv järgmiste perioodide jooksul.

Märkimist tasub veel, et tehingute tagasilöögi tingimustes on hinnad mõõdukas kasvus. Eesti keskmine korteritehingute hind oli 2018 III kvartalis maa-ameti andmetel 1183 € ehk eelmisest aastast 2,6% kõrgemal.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474