Autor: Allan Rajavee • 12. detsember 2018

Kaubanduskeskustega võiks nüüd vahet pidada

Lähiaastail ei tasu pangast küsida laenu mõne uue kaubanduskeskuse rajamiseks, kuid küllastumismärke näitava Tallinna kommertskinnisvara turul võib tekkida huvitavaid investeerimisvõimalusi, leiab Baltic Horizoni kinnisvarafondi juht Tarmo Karotam.
Tarmo Karotam
Foto: Andres Haabu

Pealinna büroopindade turgu tuleb Karotami sõnul vaadelda lainetena. „Tuleb vaadata, millal uus maht turule tuleb ja millal tuleb järgmine laine,“ selgitas Karotam.

Praegu on tema sõnul just büroopindade turule lisandunud uus laine büroohooneid. „Maakri maja, Ülemiste ja mõned muud valminud laiendused võivad olla märk, et oodata on pausi, enne kui Porto Franco ja kui ka meie Postimaja laiendus lõpuks valmivad,“ viitas Karotam järgmise kümnendi algusaastatele.

Seejuures märkis Karotam, et kinnisvara arendajate laenukoormus pole praegu suur, mistõttu võivad arendajad hoida näiteks 20 protsenti büroopindadest vabana ja valida endale üürniku, kes maksab sobivat rendihinda. „A-klassi büroopindade hind võib seetõttu pisut tõusta, aga mitte radikaalselt,“ kinnitas Karotam.

Loe edasi Äripäevast

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474