Allan Rajavee • 12 detsember 2018

Kaubanduskeskustega võiks nüüd vahet pidada

Lähiaastail ei tasu pangast küsida laenu mõne uue kaubanduskeskuse rajamiseks, kuid küllastumismärke näitava Tallinna kommertskinnisvara turul võib tekkida huvitavaid investeerimisvõimalusi, leiab Baltic Horizoni kinnisvarafondi juht Tarmo Karotam.

Tarmo Karotam  Foto: Andres Haabu

Pealinna büroopindade turgu tuleb Karotami sõnul vaadelda lainetena. „Tuleb vaadata, millal uus maht turule tuleb ja millal tuleb järgmine laine,“ selgitas Karotam.

Praegu on tema sõnul just büroopindade turule lisandunud uus laine büroohooneid. „Maakri maja, Ülemiste ja mõned muud valminud laiendused võivad olla märk, et oodata on pausi, enne kui Porto Franco ja kui ka meie Postimaja laiendus lõpuks valmivad,“ viitas Karotam järgmise kümnendi algusaastatele.

Seejuures märkis Karotam, et kinnisvara arendajate laenukoormus pole praegu suur, mistõttu võivad arendajad hoida näiteks 20 protsenti büroopindadest vabana ja valida endale üürniku, kes maksab sobivat rendihinda. „A-klassi büroopindade hind võib seetõttu pisut tõusta, aga mitte radikaalselt,“ kinnitas Karotam.

Loe edasi Äripäevast

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806