Autor: Kristi Kool • 4. jaanuar 2019

Kuula: kas büroohoonete ja kaubanduskeskuste limiit on täis?

Äripäeva raadio ärikinnisvarasaade „Kinnisvaratund“ võttis kokku 2018. aasta ja tegi prognoosid tänavuseks. Stuudios vastasid küsimustele Uus Maa Kinnisvarabüroo partner Mika Sucksdorff ja analüütik Igor Habal.

Autor: Liis Treimann

Elukondlikul kinnisvaraturul valitseb teatav ootusärevus, kuidas on seis ärikinnisvarasektoris? „Kui üle-eelmisel aastal prognoosisime, et 2018. aastal valmib 150 000 ruutmeetrit uut büroopinda ja see saab olema problemaatiline, siis tegelikult probleemi ei tekkinud. Vakantsused on veidi kasvanud, aga mitte nii palju kui arvasime. Mina ei tea ühtegi uut büroohoonet, kuhu üürilisi ei jätku,“ kinnitas Mika Sucksdorff saates.

Igor Habali sõnul on väikse surve all pigem vanemad büroohooned, kus ühelt poolt tekkinud vaba pinda ja kus allapoole tulnud ka üürihinnad. „Vahe uute ja vanade büroopindade üürihindades oli liiga väike, võrreldes keskkonnaga, mida uus maja pakub, ka vähenenud kõrvalkuludega.“

Millist büroopinda klient tänapäeval soovib, kuidas kujunevad ehitusmahud alanud aastal ning kas ühelegi uuele kaubanduskeskusele on Tallinnas enam ruumi? Kuula saadet!

Saatejuht on Kristi Kool

Saadet toetab Uus Maa Kinnisvarabüroo

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474