Autor: kinnisvarauudised.ee • 15. jaanuar 2019

Torm viis katuselt ligi 20 000 euro eest päikesepaneele

Alanud aasta esimene suurem torm tõi eelkõige kahjusid murdunud puude tõttu, kuid Salva Kindlustuse suurimaks kahjuks osutus hinnanguliselt ligi 20 000 euro väärtuses purunenud päikesepaneelid Tallinna eramaja katusel.
Autor: Salva Kindlustus

Hoone omanik märkis, tormi lõpuks oli kaheksast paneelide blokist maha murtud kuus. Tema sõnul on nüüd küttesüsteem tükiks ajaks rivist väljas, sest uusi paneele ei saa paigalda nii pea. „Talvisel ajal oli päikesekütte kasutegur muidugi väga väike, aga muidu moodustas päikesekütte süsteem kogu hoone soojusvajadusest ligi 20 protsenti.“

Salva Kindlustuse varakindlustuse osakonna juhataja Alver Kivirüüt selgitas, et esialgsetel hinnangutel tõuseb purunenud päikesepaneelide kahju kuni 20 000 euroni. „Kokku põhjustas eelmise nädala torm Salva klientidele kahju 16 juhtumi puhul ning kõikide juhtumite kogukahju võib ulatuda kuni 45 000 euroni,“ märkis Kivirüüt.

„Õnneks siiski kõik kahjud nii suureks ei osutunud nagu päikesepaneelide juhtumi puhul. Suurem osa kahjudest on seotud murdunud puudega, mis mõnel juhul kukkusid aiale, hoonele või sõidukile. Keskmine kahjusumma jääb 1000-2000 euro juurde,“ selgitas Kivirüüt.

Kahjud pärinevad peamiselt Harjumaalt ja Tallinnast aga kaks juhtumit on ka Saaremaalt ja üks Hiiumaalt. Hiiumaal toimus ka suuruselt järgmine varakahju kuni 4000 euro ulatuses, kui tuulega murdunud puu kukkus eramajale.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474