Autor: Jaanus Vogelberg • 11. märts 2019

Kross pani Kõue mõisa müüki

Kõue mõis
Autor: Veiko Tõkman

Kõue mõisa omanik Eerik-Niiles Kross on 13. sajandist pärineva mõisakompleksi müüki pannud ja küsib selle eest 3,8 miljonit eurot, kirjutab mansionglobal.com. Krossilt endalt esialgu kommentaari saada ei õnnestunud.

Augustis kirjutas Delfi Ärileht, et mõis pannakse kinni ja töötajad saadetakse laiali. Seepeale ütles Kross, et talveperioodiks kujundatakse ärimudel ümber selliselt, et n-ö juhukliente enam näiteks restorani vastu ei võeta. Töötajate kohta märkis ta toona, et uues toitlustuskohas Tallinnas saavad soovijad tööd, viidates seega ikkagi asjaolule, et mõisas töötajaskonda vähendatakse.

Äripäeva Infopanga andmetel on Kõue Mõis OÜ-l 2017. aasta majandusaasta aruanne esitamata. Kvartaaliandmetest on näha, et töötajate arv on viimasel ajal kiiresti vähenenud – mullu teises kvartalis oli tööl 30, neljandas kvartalis aga vaid 10 inimest. Ettevõttel on ka üle 150 000 euro küündiv maksuvõlg.

Kõue Mõis OÜ juhatuses on Kross ise, tema elukaaslane Mary Jordan ning prokuristi rollis Ele Haavandi.

Loe pikemalt Äripäevast.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474