Autor: kinnisvarauudised.ee • 1. aprill 2019

Lihula päästekomando sai uue hoone

Ehitustööde käigus lammutati vana garaaž ja asemele ehitati kaks täismõõtmetega garaažiboksi põhi- ja paakautole. Lisaks rekonstrueeriti meeskonna olmeruumid, sealhulgas uuendati tehnosüsteemid, siseviimistlus ja muudeti plaanilahendus.

Uus päästehoone Lihulas
Autor: Maris Moorits

Riigi Kinnisvara AS kinnisvara aredus- ja ehitusdirektor Mihkel Mäger ütles avamisel, et iga päästehoone on nagu rätsepaülikond, kuhu on panustanud päästjad ise, et päästehoone funktsionaalsus oleks neile parim. "Päästehoone peab sobituma asukohta ja olema loodud siinseid päästjad silmas pidades, selle koostöö üle on meil ainult hea meel."

Lääne päästekeskuse juht Heiki Soodla märkis, et päästeametil on ohutuskultuuri kasvatamisel ülioluline roll. „Oleme aina rohkem investeerinud olmetingimuste parandamisse ja heasse varustusse, aga kindlasti peame enam investeerima meie kõige tähtsamasse varasse, inimestesse“ ning lisas, et soovides ohutuid ning turvalisi kodusid kõikidele teistele, peavad ka päästjate kodud korras olema.

Lihula komandos töötab koos komandopealikuga 22 meest ning nad pakuvad lisaks päästevõimekusele ka veepääste- ning naftareostuskorjevõimekust. „Uude depoosse peavad projekti järgi ära mahtuma veel päästetööde paat ja ATV,“ lisab Heiki Soodla.

Riigi Kinnisvara ja ühispakkuja Pro Ehitus OÜ, KRTL OÜ ning Ösel Projekt OÜ sõlmisid lepingu juunis 2018. Lihula päästekomando ehitustööde töövõtulepingu summas 556 520 eurot.

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474