Autorid: Linda Eensaar, Eliisa Matsalu • 9. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RKAS peatas vana vanglakinnistu müügi

Riigi Kinnisvara AS pani Tallinna vangla vana krundi reservi, veel mullu novembris oli plaan panna see maatükk müüki, sest riigil puudus huvi kinnistu ja selle hoonete vastu.
Foto: Liis Treimann

Äripäev kirjutab, et RKAS kaalub riigi huvist tulenevaid alternatiive kinnistule või osale sellest. Sisuliselt tähendab see seda, et kinnistu sellel aastal avalikule enampakkumisele ehk müüki ei lähe.

“Selle aasta lõpuks võiks olla selgem, kas me leiame sinna riigivajaduse peale või siiski paneme müüki,” ütles RKASi müügijuht Märt Mäe.

Praeguse seisuga pole huvi endise vangla ala vastu üles näidanud ei riik ega Tallinna linn.

Kui mitmed arendajad on Magasini 35 kinnistut varem nimetanud potentsiaalikaks, eriti arvestades, et alale on juba ära tehtud aeganõudev protsess – detailplaneering, siis praegu keegi suurt entusiasmi üles ei näita.

Arco Vara juht Tarmo Sild kinnitab, et nende ettevõttel on oma fookus, millest kõrvale ei kalduta.

Pro Kapitali juht Allan Remmelkoor ütles samuti, et hetkel keskendutakse juba olemasolevatele kruntidele ja maad juurde osta kavas pole.

Merko Ehituse üks juhte Andres Trink jäi seekord olukorda kommenteerides kidakeelseks. “Kas Merkol oleks huvi või mitte, selgub siis, kui krunt tuleb müüki,” ütles ta.

RKASi juhatuse esimees Kati Kusmin tunnistas, et riigil on mingid ähmased plaanid ja seepärast võetigi ala sisuliselt müügilt ära. “Aga need mõtted on toored ja ma ei saa seepärast välja öelda, mis need täpselt on,” ütles Kusmin. Teisalt avaldas ta lootust, et selle aasta lõpuks on selge, kas sinna leitakse riigivajadus peale või siiski pannakse müüki.

“See on nii suur ala, et seda saab osadeks jaotada. Mõned osad riigile ja siis osa läheb müüki, aga et selle tulevik kõik veel nii lahtine on, siis ei pannud tervikuna müüki. Ehk on seal riigile mingigi osa,” kirjeldas Kusmin.

Millises seisus on kunagine vanglakompleks praegu, vaata Äripäeva fotoreportaažist.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474