Autor: Tõnu Toompark • 9. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistika: Eesti korteritehingute arv kasvas, Tallinnas vähenes

Maa-ameti andmetel tehti Eestis 2019 I kvartalis kokku 5253 korteritehingut. Tehingute arvu aastane muutus oli kahe negatiivse kvartali järel taas kord positiivne. Tänavu I kvartali tehingute arv ületas aastatagust 0,3% ehk 18 tehingu võrra.
Foto: Raul Mee

Tehingute arvu õrna tõusu kõrval jätkab aeglast tõusu tehingute keskmine hind. 2019 I Kvartali Eesti korteritehingute keskmine hind oli 1285 €/m² ehk eelmise aasta näitajast 3,1% enam. Korterituru trendide hindamisel on oluline pöörata tähelepanu mõningatele olulistele detailidele. Kogu Eesti korteritehingute arvu muutus on üsna laialivalguv näitaja.

Vaadates liikumisi korterituru epitsentris ehk Tallinnas näeme, et pealinnas tehti 2019 I kvartalis 2291 tehingut. See on 109 tehingut ehk 4,5% eelmisest aastast vähem. Seega – kogu Eesti tehingute arv näitas küll õrna tõusu, kuid turu trende määravas Tallinnas jäi tehinguid siiski vähemaks.

Seejuures on tegemist Tallinna tehingute arvu langusega kolmandat kvartalit järjest. Tõsi – tehingute arvu langus tänavu I kvartalis oli viimase kolme kvartali väikseim.

Foto: Adaur.ee
Foto: Adaur.ee
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474