Autor: Tõnu Toompark • 9. aprill 2019

Statistika: Eesti korteritehingute arv kasvas, Tallinnas vähenes

Maa-ameti andmetel tehti Eestis 2019 I kvartalis kokku 5253 korteritehingut. Tehingute arvu aastane muutus oli kahe negatiivse kvartali järel taas kord positiivne. Tänavu I kvartali tehingute arv ületas aastatagust 0,3% ehk 18 tehingu võrra.

Autor: Raul Mee

Tehingute arvu õrna tõusu kõrval jätkab aeglast tõusu tehingute keskmine hind. 2019 I Kvartali Eesti korteritehingute keskmine hind oli 1285 €/m² ehk eelmise aasta näitajast 3,1% enam. Korterituru trendide hindamisel on oluline pöörata tähelepanu mõningatele olulistele detailidele. Kogu Eesti korteritehingute arvu muutus on üsna laialivalguv näitaja.

Vaadates liikumisi korterituru epitsentris ehk Tallinnas näeme, et pealinnas tehti 2019 I kvartalis 2291 tehingut. See on 109 tehingut ehk 4,5% eelmisest aastast vähem. Seega – kogu Eesti tehingute arv näitas küll õrna tõusu, kuid turu trende määravas Tallinnas jäi tehinguid siiski vähemaks.

Seejuures on tegemist Tallinna tehingute arvu langusega kolmandat kvartalit järjest. Tõsi – tehingute arvu langus tänavu I kvartalis oli viimase kolme kvartali väikseim.

Autor: Adaur.ee
Autor: Adaur.ee
Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474