Autor: Tõnu Toompark • 7. mai 2019

Statistika: eluruumide ehituslubade maht on stabiliseerunud

2019 I kvartalis sai statistikaameti andmetel ehitusloa 1585 eluruumi. Aastataguse ajaga võrreldes suurenes ehitusse lubatud eluruumide arv tagasihoidliku 4% võrra. Ehitusloa saanud eluruumide pindala oli samal ajal 131 300 m², mis on aastatagusega võrreldes 1% vähem.

Autor: Unsplash

Eluruumide ehituslubade mahu kiire kasv on pidurdunud. Selle taga võib näha osalt elamispindade turu mõningat küllastumist, kus jätkuvalt tihe konkurents ja kasvanud ehitushinnad muudavad kasumi teenimise järjest keerulisemaks. Teisalt kurdavad kinnisvaraarendajad ahistava bürokraatia üle, mis on ehitusloa taotlemise menetluse protsessi muutnud keerukaks ja ettearvamatuks ning pikalevenivaks.

Ehitusloa saanud eluruumi keskmine pindala oli 2019 I kvartalis 82,8 m² ja see näitab jätkuvat languse trendi. Keskmise ehitusloa saanud eluruumi pindala vähenemise taga on suurenev korterite proportsioon ehituslubade seas.

Autor: Adaur.ee
Autor: Adaur.ee
Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474