Statistika: eluruumide ehituslubade maht on stabiliseerunud

2019 I kvartalis sai statistikaameti andmetel ehitusloa 1585 eluruumi. Aastataguse ajaga võrreldes suurenes ehitusse lubatud eluruumide arv tagasihoidliku 4% võrra. Ehitusloa saanud eluruumide pindala oli samal ajal 131 300 m², mis on aastatagusega võrreldes 1% vähem.

Foto: Unsplash

Eluruumide ehituslubade mahu kiire kasv on pidurdunud. Selle taga võib näha osalt elamispindade turu mõningat küllastumist, kus jätkuvalt tihe konkurents ja kasvanud ehitushinnad muudavad kasumi teenimise järjest keerulisemaks. Teisalt kurdavad kinnisvaraarendajad ahistava bürokraatia üle, mis on ehitusloa taotlemise menetluse protsessi muutnud keerukaks ja ettearvamatuks ning pikalevenivaks.

Ehitusloa saanud eluruumi keskmine pindala oli 2019 I kvartalis 82,8 m² ja see näitab jätkuvat languse trendi. Keskmise ehitusloa saanud eluruumi pindala vähenemise taga on suurenev korterite proportsioon ehituslubade seas.

Foto: Adaur.ee
Foto: Adaur.ee
Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806