Autor: kinnisvarauudised.ee • 31. mai 2019

EfTENi emissioon märgiti 3,1 korda üle

Baltimaade ärikinnisvarasse investeeriva kinnisvarafondi EfTEN Real Estate Fund III AS-i aktsiate avalik pakkumine oli edukas ning emissioon märgiti 3,1 korda üle.
Aktsionäride koosolekul aprillis kergitati pisut saladuseloori sellelt, kuhu kavatseb EfTEN Real Estate III fond paigutada maikuus uue emissiooniga kogutavad 16 miljonit eurot.
Foto: Andras Kralla

Emissiooni maksimaalne kogumaht oli 16 miljonit eurot ja EfTEN Real Estate Fund III AS emiteerib 1 000 000 uut aktsiat. Kokku esitati 2094 märkimiskorraldust 3 065 358 aktsiale, kogu rahalises mahus 49 045 728 eurot. Ühe aktsia pakkumishind oli 16 eurot. Esialgsetel andmetel kasutati olemasolevate aktsionäride poolt märkimise eesõigust 818 000 aktsia märkimiseks, teatas fond.

„Emissiooni tulemus ning praeguste aktsionäride suur huvi on suur tunnustus fondi meeskonna senisele tööle. Ennast on õigustanud ka fondi strateegia, et investeerime üksnes stabiilset rahavoogu tootvasse ärikinnisvarasse ning tegeleme ka ise arendusprojektidega, millel näeme selget tulevikupotentsiaali,“ ütles EfTEN Real Estate Fund III AS-i juhatuse liige Viljar Arakas.

Pakkumisest võtsid osa nii Eesti erainvestorid kui ka kohalikud institutsionaalsed investorid.

Aktsiate jaotus kinnitatakse 5. juunil 2019 või sellele lähedasel kuupäeval ning seejärel registreeritakse uus aktsiakapital ja noteeritakse uued aktsiad Nasdaq Balti põhinimekirjas.

Kuhu suunab EfTEN 16 miljonit?

EfTEN Real Estate Fund III AS rahastab emissiooniga eelkõige uusi investeeringuid Balti riikide ärikinnisvarasse, aga ka ABC Motors müügi- ja teeninduskeskuse omandamisega seotud kontserni sildfinantseeringu lõpetamist summas 1,5 miljonit eurot ning Tähesaju kaubanduspargis arendatava Hortese aianduskeskuse ehitust.

EfTEN Real Estate Fund III AS-i portfellist moodustavad praegu 42% kaubanduspinnad, 30% logistikapinnad ning 28% büroohooned. Riikide lõikes on portfellist Leedus 68%, Eestis 24% ja Lätis 8%.

Fondi investeerimisportfelli kuuluvad DSV logistikakeskused Tallinnas, Riias ja Vilniuses, ABC Motors AS-i müügi- ja teeninduskeskus Tallinnas, Hortese aianduskeskus Laagris ning Lasnamäele rajatav Tähesaju Hortese aianduskeskus, Laagri Selver, ärikeskus Evolution Vilniuses, Saulės Miestase kaubanduskeskus Šiauliais ning Laisves 3 ja Ulonų büroohooned Vilniuses.

Fondi dividendipoliitika näeb ette, et igal aastal makstakse aktsionäridele dividendideks 80% fondi eelmise majandusaastaga kogunenud vabast rahavoost. Eelmise majandusaasta eest maksis fond dividendideks välja 100% vabast rahavoost ehk 3,1 miljonit eurot, mis tegi netodividendiks aktsia kohta 0,95 eurot. Nüüd emiteeritud aktsiad annavad õiguse saada dividendi alates 2019. majandusaasta eest.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474