Autor: kinnisvarauudised.ee • 4. juuni 2019

Kihnu sai kaasaegse komandohoone

Täna avati Kihnu saarel uus operatiivhoone, mida hakkavad ühiselt kasutama Päästeamet ning Politsei- ja Piirivalveamet.
Foto: Päästeamet

Peaminister Jüri Ratas ütles tervituskõnes, et Eestis peavad kõik inimesed olema hoitud ning tundma end turvaliselt. „Kihnu on hea näide, kuidas hajaasustusega piirkonnas on kutselised päästjad seda turvatunnet hoidnud. Täna avatav päästehoone on kinnituseks, et see on hoitud ka tulevikus,“ sõnas peaminister.

Siseministeeriumi asekantsleri Viola Murdi sõnul on värskeltavatud hoone riigimaja. „Siin asuvad päästjad, politseinikud-piirivalvurid ja vabatahtlikud merepäästjad, aga teisalt on need Kihnu enda inimesed. Loodetavasti innustab see kihnlasi veelgi päästeteemadel kaasa lööma,“ ütles Murd.

Kihnu mereväravas Suaru sadamas asuv uus päästehoone on mõeldud Päästeametile, Politsei- ja Piirivalveametile ning vabatahtlikele merepäästjatele. Esimesel korrusel asuvad garaažid, kabinet, abi- ja olmeruumid ning arestikamber. Ehitusalune pind on 480 m² ja suletud netopind ca 540 m², kõrgeimaks osaks on 13 m kõrgune õppetorn. Kihnu päästekomando uus kodu erineb märkimisväärselt endisest hoonest. Hoone pakub meeskonnale mugavamat ning kaasaegsemat elu- ning töökeskkonda ja oluliselt paremaks muutusid nii tehnika kui ka varustuse hoolduseks ning hoidmiseks vajalikud tingimused.

Riigi Kinnisvara juhatuse esimees Kati Kusmin tõdes, et Kihnu päästehoone on kaua oodatud oluline maamärk. „Päästehoone ehitus saarele oli Riigi Kinnisvarale heas mõttes väljakutse, aga oleme tulemusega väga rahul. Meil on alati hea meel panustada päästehoonetesse, mis aitavad kaasa kohaliku kogukonna turvalisuse tõstmisse ning parandavad oluliselt päästjate töötingimusi,“ lisas Kusmin.

Päästehoone ehitas Kihnu Pärnu REV Ehitus OÜ. Hoone arhitekt on Jaak Huimerind arhitektuuribüroost Stuudio Paralleel. Projekti koguinvesteering on 1,7 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474