EfTEN Real Estate Fund III poolaasta müügitulu kasvas 13 protsenti

Baltimaade ärikinnisvarasse investeeriv kinnisvarafond EfTEN Real Estate Fund III teenis tänavu kuue kuuga 4,6 miljonit eurot müügitulu, mis kasvas aastaga 0,5 miljonit eurot ehk 13%.

Aktsionäride koosolek  Foto: Andras Kralla

„Müügitulu kasvu taga on nii uued investeeringud, näiteks Evolutioni büroohoonesse Vilniuses ning ABC Motorsi müügi- ja teeninduspindadesse, kui ka Riias asuva DSV logistikakeskuse üüritulu suurenemine pärast juurdeehitust,“ ütles EfTEN Real Estate Fund III AS-i juhatuse liige Viljar Arakas.

Fondi 2019. aasta kuue kuu EBITDA oli 3,6 miljonit eurot, mis on 12% kõrgem kui eelmise aasta samal perioodil. Lähtudes fondi dividendipoliitikast, mis näeb ette, et vabast rahavoost tasutakse minimaalselt 80% aktsionäridele dividendideks, saaks fond maksta 2019. aasta esimese poolaasta kasumilt dividende 30 senti aktsia kohta ehk kokku ligi 1,3 miljonit eurot.

EfTEN Real Estate Fund III AS-i portfellist moodustavad praegu 43% kaubanduspinnad, 29% logistikapinnad ning 28% büroohooned. Riikide lõikes on portfellist Leedus 67%, Eestis 25% ja Lätis 8%.

Fondi investeerimisportfelli kuulub praegu kümme objekti: DSV logistikakeskused Tallinnas, Riias ja Vilniuses, ABC Motors AS-i müügi- ja teeninduskeskus Tallinnas, Hortese aianduskeskus Laagris ning Lasnamäele rajatav Tähesaju Hortese aianduskeskus, Laagri Selver, ärikeskus Evolution Vilniuses, Saulės Miestase kaubanduskeskus Šiauliais ning Laisves 3 ja Ulonų büroohooned Vilniuses.

Tänavu juunis emiteeris EfTEN Real Estate Fund III 16 miljoni euro mahus uus aktsiaid.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806