Autor: kinnisvarauudised.ee • 2. august 2019

Ülemiste City esindushoone saavutas maksimumkõrguse

Technopolis Ülemiste tähistas uue 12-korruselise büroohoone maksimumkõrguse saavutamist. Sepapaja tn 1 asuv ning tuntud Eesti keemiku Viktor Palmi nime kandev hoone valmib 2020. aasta maikuus ning selle ehitusmaksumus on ligi 25 miljonit eurot.
Foto: TIIT MOTUS

„Hoone on oma 45meetrise tippkõrguse saavutanud ning tänu professionaalsele ehitajale on ehitus kulgenud hästi,“ sõnas Technopolis Ülemiste ASi juhatuse esimees Gert Jostov. „Olen tänulik Tallinna linna koostöö eest, et nad on järjepidavalt panustanud Baltikumi suurima ärilinna arendusse ning lisavad siia peagi uusi bussiliine ja ehitavad välja infrastruktuuri. Selle hoonega investeerime Ülemiste Citysse ligi 25 miljonit eurot, mis on meie viimaste aastate mahukaim projekt.“

„Tallinna linna jaoks on Ülemiste City olemasolu puhas rõõm, sest tänu neile saab ka Tallinn teha lausa maailma jaoks unikaalseid asju nagu lennujaama tramm,“ sõnas Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu. „Meie ühine tulevik tähendab seda, et Tallinna inimeste jõukus kasvab, sest teie loote siia eelkõige selliseid töökohti, mis on ühele kohalikule omavalitsusele taaskord puhas rõõm.“

„Ülemiste City on mitmes mõttes tark linnak, sest omaaegsesse sõjatehasesse on sündinud ambitsioonikas ning Tallinnast ja Eestist eemale vaatav arendus, kes viib meid laia maailma läbi teadmiste ja oskuste,“ märkis Tallinna Tehnikaülikooli rektor Jaak Aaviksoo. „Ülemiste Citysse on vahendatud koostööpartneritena neid, kes oskavad teadmistest ja oskustest lugu pidada. Et seda filosoofiat on nüüd läbi aastakümnete ellu kantud, selle eest tuleb ilmselgelt tänada Ülemiste City algatajat ja eestvedajat Ülo Pärnitsat.“

„Oleme tänulikud tellijale, et meil on olnud võimalus sellist objekti ehitada ning oleme selle üle ka uhked,“ sõnas hoone peatöövõtja Oma Ehitaja AS esindaja Ivar Aus.

Uue büroohoonega lisandub linnakusse 10 800 ruutmeetrit modernset töökeskkonda. KOKO arhitektide arhitektuurilahendusele annab lisaväärtuse büroohoone juurde kuuluv parkimismaja ning purskkaevu ja istumisalaga linnaväljak, kus hakatakse tulevikus läbi viima erinevaid üritusi.

Büroohoone ja selle kõrval asuv parkimismaja ühendatakse omavahel galeriiga ning sissepääs parkimismajja saab olema Suur-Sõjamäe tänavalt. Lisaks enam kui 540 auto parkimiskohale on hoonesse kavandatud ka jalgrattaparkla.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474