Autor: Tõnu Toompark • 17. september 2019

65% ehitusloa saanud eluruumidest asuvad Harjumaal

2019 II kvartalis sai statistikaameti andmetel Eestis kasutusloa 1832 eluruumi. Neist eluruumidest asuvad 1194 (65%) Harju maakonnas ja 358 (20% kogu Eesti mahust) omakorda Tallinnas.
Uusmäe uusarendus kerkib Harjumaal Sakus
Foto: Kinnisvarauudised

Ehitusloa saanud eluruumidest kogu Eestis olid 562 (31%) ühepereelamud. Tallinnas ehitusloa saanud eluruumidest olid ühepereelamud ainult 19, mis on 5,3% Tallinnas ehitusloa saanud eluruumidest. Tartu maakonna osakaal ehituslubade osas oli 402 eluruumi ehk 22% Eesti mahust.

Mõningase üldistusega võib öelda, et kinnisvaraarendust ehk ehituslubade väljastamist on kõikides maakondades. Tallinnas ja Tartus on väljastatakse proportsionaalselt märksa enam ehituslubasid korterite ehitamiseks. Pärnu kinnisvaraturul toimub ka üht-teist.

Muudes maakondades on kogu elamuarendus ühepereelamute arendamine omatarbeks. See tähendab, et valdavalt professionaalne elamuarendus puudub.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474