Autor: Tõnu Toompark • 15. oktoober 2019

III kvartali Eesti korteritehingute rahaline käive oli 450 miljonit eurot

Eesti korteritehingute käive 2019 III kvartalis oli maa-ameti andmetel 450 miljonit eurot. Aastataguse ajaga võrreldes suurenes elamispindade turul pööritatav korteritehingute käive 19% võrra.

Eesti korteritehingute käibest 59% ehk 265 miljonit eurot olid tehingud korteritega Tallinnas. Tallinna korteritehingute käive kasvas aastaga 17%. Väljaspool Tallinnat suurenes korteritehingute rahaline käive aastatagusega võrreldes 21%.

Korteritehingute rahalise kobe suurenemise taga on suures osas tehingute arvu suurenemine. 2019 III kvartali tehingute arv oli eelmisest aastast 11,6% kõrgemal. Teine asi on kinnisvara aeglane, kuid siiski kindel kallinemine, mh suurem uute korterite osakaal, mis nõuavad tehingute tegemisel suuremate summade kaasamist.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474