Kaspar Allik • 30 oktoober 2019

Pro Kapital: T1 tõi rohkem väljakutseid kui ootasime

Keskuse arendus on pikaajaline projekt, rõhutab Pro Kapitali juht Paolo Michelozzi.   Foto: Liis Treimann

Pro Kapitali kolmanda kvartali käive kerkis enam kui kaks korda, 14,7 miljoni euroni. Kordades süvenes ka puhaskahjum, mis suurenes 2,7 miljoni euroni.

Ettevõtte teenitud bruto- ja ärikasum ületasid oluliselt mulluse kolmanda kvartali tulemusi, kuid laenumakse viis puhaskasumist 4,5 miljoni suuruse tüki. Kolmanda kvartali rahavoog oli 1,16 miljoni euroga positiivne.

Novembri alguses valminud T1 Mall of Tallinn on esitanud rohkem väljakutseid, kui esmalt prognoositi, kirjutab ettevõtte tegevjuht Paolo Michelozzi. „T1 tulemused on oluliselt mõjutanud kontserni finantstulemusi nii väiksema äri- kui puhastulemi osas ning on avaldanud mõju ka kontserni rahavoogudele. Juhtkond tegeleb aktiivselt sellega, et leida võimalusi T1 Mall of Tallinn finantskulude vähendamiseks,“ ütles Michelozzi.

Samas rõhutab juht, et keskuse arendus ei ole lühiajaline projekt, vaid vastupidi pikaajaline. Külastajate arv liigub Michelozzi sõnul kasvavas joones ning järgnevatel perioodidel oodatakse keskusest müügitulu kasvu.

Kolmandas kvartalis ulatus peamiselt T1 keskusest saadav renditulu 2,3 miljoni euroni. 9 kuu peale on teenitud 7,3 miljonit eurot renditulu. Samas laenuintresside kulu on T1 keskuse omanikfirmale Tallinna Moekombinaat Asile olnud vastavalt 3,4 ning 6,9 miljonit eurot.

Ettevõtte sõnul mõjutas kolmanda kvartali tulemusi positiivselt Kristina Majade ja River Breeze Residence valminud korterite aktiivne müük ning viie eluhoone valmimine Šaltinių Namai Attico arendusprojektis Vilniuses, milles enamus eelmüüke on vormistatud notariaalselt kinnitatud müügitehinguteks.

9 kuu käive kerkis 37,3 miljoni euroni ning puhaskahjumiks kujunes 3,07 miljonit eurot. 9 kuu peale on vaba rahavoog 1,7 miljoni euro jagu miinuses.

Viimase aasta jooksul on Pro Kapitali aktsia langenud 35% 1,04 euroni.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806