Autor: kinnisvarauudised.ee • 13. november 2019

Uus trend: suuremad ärihooned saavad pakiautomaadid

Kui seni on pakiautomaadid oma asukohad leidnud peamiselt kaubanduskeskuste läheduses, siis uue trendina kavandatakse pakiautomaate üha rohkem ka suuremate ärihoonete juurde. Eraklient pääseb automaadile ligi kohe töö juures olles ning ettevõte ise saab endale praktiliselt isikliku pakiautomaadi.
Foto: DPD

Käesoleval aastal on DPD Eesti tegelenud aktiivselt uute pakiautomaatide paigaldamise ning laiendamisega. Teiste hulgas sai mõne aja eest paika ka pakiautomaat Tallinnas Telia ärihoone juures.

Telia halduse osakonna juhataja Mari-Liis Vihula selgitas, et Telia majas töötab üle 800 inimese ja nad kõik tellivad pidevalt oma e-poest töövahendeid (arvutitarvikuid, jms.), mis on seni tulnud majja kulleritega. „See tähendab, et sekretär pidi need vastu võtma, informeerima paki tulekust tellijat ja tuletama tellijale meelde, kui see on unustanud mõistliku aja jooksul oma pakile järgi minna,“ märkis Vihula ja lisas, et DPD uuelt pakiautomaadilt loodetakse eelkõige just abi sekretäride pakitöötleja kohustustest vabastamist ning kogu protsessi efektiivsemaks muutmist.

DPD Eesti E-ärisuuna juht Margot Heinsalu lausus, et kuna inimesed veedavad igapäevaselt siiski päris suure oma ajast töö juures, siis oleks hea, kui saame kõik vajalikud toimetused sujuvalt sobitada igapäevasele trajektorile. „Iga äri on muidugi erinev, aga paljud suured ärimajad või bürood kasutavad ka ise tihti pakisaatmise või tellimise teenust ja nii lahendabki lähedal olev pakiautomaat mitu mure korraga,“ selgitas Heinsalu.

Kuna mugavas kauguses asuv pakiautomaat jätab pakisaajal või -saatjal ära lisakäigu ning hoiab kokku ka kulleri sõite, siis on pakiautomaadi olemasolu kindlasti ka keskkonnasäästlikum lahendus.

„Oleme uute pakiautomaatide asukohtade valikul lähtunud tugevast analüüsist, millistel trajektooridel inimesed liiguvad, et kõik alad oleks kaetud ja lisaks oleme võtnud ka arvesse klientide enda ettepanekuid ja soove. Kindlasti on ette näha, et järjest kasvavad äripargid ja büroolinnakud on kohad, kuhu uued automaadid tihedamalt tekkima hakkavad. Need tuleb siis lihtsalt ehitada arvestusega, et pakiautomaadid kataks kohe siis ka lähedalasuvate äride vajadused,“ märkis Heinsalu.

DPD Eesti on käesoleva aastaga oma võrgustikku lisanud 32 uut pakiautomaati ja jätkab novembri jooksul tihedamalt kasutuses oleva 21 juba paigaldatud automaadi suuremaks ehitamisega.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474