Autor: kinnisvarauudised.ee • 10. detsember 2019

Robert Kitt läks Kapiteli juhtima

Swedbankist vabanenud Robert Kitt on otsustanud liituda kinnisvaraettevõtte Kapitel nõukoguga.
Foto: Andras Kralla
Alates detsembri algusest on Robert Kitt Toomas Annuse suurosalusega kinnisvaraettevõtte Kapitel nõukogu liige, teatas ettevõte.

"Meil lihtsalt vedas, et Swedbankil ei ole teda enam vaja," ütles Kapiteli nõukogu esimees Toomas Annus, kes on ka ettevõtte suuromanik.

Alles eelmisel nädalal selgus, et Kitist saab ka idufirma Salv pangandusekspert, kes tegeleb seal lisaks äriarendusega.

Kapitel teenis eelmisel aastal 44,9 miljoni eurose müügitulu juures ligi 20,9 miljonit eurot ärikasumit. Eelmise aasta tulemuste eest otsustas ettevõte maksta omanikele dividendi 20 miljonit eurot.

Kapitel on kinnisvaraettevõte, kes arendab ja juhib kaubanduskeskusi, hotelle ja büroohooneid. Grupi kinnisvaraportfellis on üle 185 000 m² üüritavat pinda. Ettevõte omab nelja büroohoonet (Delta Plaza ja Sõpruse Ärimaja Tallinnas, Narbuto 5 Vilniuses ja I.P.Pavlova 5 Prahas) ning osalust neljas ostukeskuses (Spice ja Spice Home Riias, Panorama Vilniuses, Viru Keskus Tallinnas). Ettevõttele kuulub Nordic Hotel Forum (opereerib OÜ Nordic Hotels) ning koos ASiga Infortar Tallink City Hotell, mida opereerib Tallink Hotels.

Kapitelil on arenduses kaks ärikvartalit Tallinnas ja Riias. Tallinna kesklinna kavandatavas Liivalaia ärikvartalis on kokku 36 000 m² üüripinda ning projekt koosneb kolmest hoonest: Eesti kõrgeim, 111 meetri kõrgune 28korruseline büroohoone, 15korruseline büroohoone ja 9korruseline kortermaja ning neid ühendav parkimismaja. Riia Elemental Skanste bürookompleksi esimene etapp hõlmab kaht omavahel ühendatud 10korruselist büroohoonet üüripinnaga 21 000 m². Lisaks arendab Kapitel 260 toaga hotelli Tallinnas Linnahalli kõrval asuvale Kalasadama tn 10 mereäärsele kinnistule ning töötab välja kontseptsiooni Tallinnas Smuuli tee ja Narva mnt vahelisel alal asuvale enam kui 11 hektari suurusele kinnistule.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474