Autor: kinnisvarauudised.ee • 10. detsember 2019

Ülemiste City uude parkimismajja saab ka helikopteriga

Mainor Ülemiste alustab Ülemiste Citys 453 parkimiskohaga uue viiekorruselise parkimismaja ehitamist, kus lisaks parkimiskohtadele planeeritakse ka helikopteri maandumisplatsi. Kogu projekt valmib 2020. aasta oktoobriks.
NOBE juhatuse esimehe Mait Rõõmusaar ja Mainor Ülemiste juhatuse esimees Margus Nõlvak leppisid kokku parkimismaja ehitamises
Foto: Karli Saul

Mainor Ülemiste juhatuse esimehe Margus Nõlvaku sõnul on juba praegu Ülemiste City parklates tipptundidel ligi 300 vaba parkimiskohta. Uus maja loob aga paljudele võimaluse parkida just sinna, kuhu inimesed üldjuhul kõige meelsamini oma auto jätaks – otse sissepääsu lähedale.

Lisaks uutele parkimiskohtadele on plaanis 2020. aasta sügiseks ehitada ka helikopteri maandumisplats parkimismaja viimasele korrusele.

Ülemiste City on kergesti ligipääsetav ka kõigile neile, kes eelistavad liigelda ühistranspordiga. Näiteks on võimalik linnakusse tulla kuue erineva bussiliiniga ning trammi ja rongiga. “Järgmisel aastal on Tallinna linnal plaan käivitada ka Haabersti ekspressliin ning lähiaastatel arendada trammiliiklust, tuua juurde teine trammiliin ning luua ka ühendus Peetri ja Rae vallaga,” märkis Nõlvak.

Parkimismaja ehitava NOBE juhatuse esimehe Mait Rõõmusaare sõnul on tal väga hea meel, et teoks on saamas juba viies NOBE ehitatav parkimismaja Ülemiste Citys.

Aadressile Sepise 8 loodava parkimismaja ehituseks kulub ligi 3,5 miljonit eurot ja seda hakkab opereerima Mainor Ülemiste. Maja on projekteerinud Arhitektuuribüroo Pluss.

Mainor Ülemiste põhitegevuseks on Ülemiste City kui Baltimaade suurima ärilinnaku arendamine. Linnaku 36 hektaril on tänaseks välja ehitatud 130 000 ruutmeetrit üüritavat büroopinda, kus tegutseb üle 400 ettevõtte. Ülemiste Cityt arendavad Mainor Ülemiste AS ja Technopolis Ülemiste AS.

NOBE (ärinimi Nordecon Betoon OÜ) on aastast 2000 ehituse peatöövõtu ja betoonitöödega tegelev ettevõte, mis pakub ehituse täisteenust projekteerimisest hoone valmimiseni. NOBE annab tööd ligi 150 inimesele.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474