Autor: kinnisvarauudised.ee • 24. jaanuar 2020

Vaata: Workland avas uued koostöötamiskeskused Riias ja Vilniuses

Baltikumi suurim koostöötamiskeskuste võrgustik Workland avas kaks uut keskust. Kokku on Workland Telegraphi Riia ja Workland Quadrumi Vilniuse keskuses 335 tööpaika. Sellega on Worklandil nüüdseks 10 keskust üle Baltikumi.
Vilniuse Workland Quadrumi fuajee
Foto: LEONAS GARBACAUSKAS

Worklandi asutaja ja juhatuse esimehe Indrek Hääle sõnul jätkub koostöötamiskeskuste populaarsuse kasv nii Eestis kui ka teistes riikides, sest nii suured kui ka väiksemad ettevõtted on muutunud paindlikumaks – organisatsioonid kasvavad ja muutuvad kiiresti, mis seab täiendavad ootused kontoriruumidele. „Koostöötamiskeskused toetavad ettevõtete arengut reageerides kiiresti organisatsiooni vajadustele ja töötajate soovidele,“ selgitas Hääl.

Vilniuse linnapea Remigijus Šimašius ja Worklandi Leedu keskuste juht Laura Panoviene ning Worklandi koostöötamiskeskuste asutaja ja CEO Indrek Hääl
Foto: Elijus Kniežauskas

Riia vanalinnas avatud uue koostöötamiskeskuse Workland Telegraphi avamiseks investeeris ettevõte pea miljon eurot. Coworking-alale lisaks on keskuses hulgaliselt privaatkontoreid, koosolekuruume, multifunktsionaalne ruum sündmuste korraldamiseks ning hubased puhkenurgad. Kokku on töökohti keskuses 175 inimesele. Hääl selgitas, et koostöötamine ei ole kindlasti vaid idufirmade pärusmaa, vaid on saanud populaarseks lahenduseks ka teistes valdkondades „Näiteks Workland Telegraphis alustavad tööd kommunikatsioonieksperdid, kinnisvaraarendajad, muusika managerid, IT- ja pangandus ettevõtjad, fintech-idufirmad, reklaamiagentuur ja mitmete teiste valdkondade esindajad,“ täpsustas Hääl.

Kolmapäeval Vilniuses avatud Workland Quadrumis, kuhu investeeriti samuti ligi miljon eurot, on kokku 160 töökohta avatud kontori alal ja privaatkontorites, lisaks on keskuses koosolekuruumid, puhkenurgad, terrass, köök ja muu töötegemiseks vajalik. Keskuses alustavad tööd teiste seas mitu idufirmat ja rahvusvaheliste ettevõtete kohalikud esindused.

Loe lisaks
Ühistöötamine on paindlik ja trendikas

Prognooside kohaselt töötab aastal 2022 umbes viis miljonit inimest üle maailma tavapäraste kontorite asemel koostöötamiskeskustes. Baltikumis kasvab koostöötamiskeskustes tegutsevate inimest arv ligi kaks korda ulatudes paari aasta jooksul 11 000 töökohani, mistõttu keskendub Workland olemasolevate keskuste laiendamisele ja uute rajamisele. „Lisaks Telegraphi ja Vilniuse keskustele avame peagi kõige mitmekülgsema keskuse Kaunases,“ lisas Hääl.

Workland Group on suurim koostöötamiskeskuste võrgustik Baltikumis, kuhu kuulvad kümme keskust, neist kolm Tallinnas – Hobujaama, Vabaduse ja Maakri –, kaks Riias, kolm Vilniuses ja kaks Kaunases.

Worklandi suurimaks osanikuks on investeerimisettevõte BaltCap koos ettevõtte asutaja ning tegevjuhtkonnaga.

Vaata Riia Workland Telegraphi galeriid

Foto: Workland

Vaata Vilniuse Workland Quadrumi galeriid

Foto: LEONAS GARBACAUSKAS
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474