Autor: kinnisvarauudised.ee • 5. veebruar 2020

Uus korrashoidjate kvartaliraport kajastab võõrtööjõu kasutamist

Ka 2020. aastal jätkab ilmumist kinnisvara korrashoiu kvartaliraport, mida koostab Äripäeva Infopank. Praktiliselt reaalajas tehtav kvartaliraport annab täieliku ülevaate sektori kõige värskematest trendidest ja liikumistest.
Foto: Pixabay

Raport analüüsib sektori üldiseid trende, vaatleb ja kõrvutab ettevõtete kvartaalseid tulemusi ning toob välja sektori kolme kuu arengusuunad ja pingeread.

„Kvartaliraportid on kasulikud: kui enne 2018. aastat oli võimalik lähtuda vaid majandusaasta aruannete infost enda ettevõtte positsioneerimiseks sektoris, siis maksu- ja tolliameti kvartaliandmed annavad ülevaate ettevõtete käekäigust praktiliselt reaalajas,“ kinnitas Infopanga konkurentsiraportite projektijuht Sigrid Kõiv.

„Raportid aitavad ettevõtetel teha õigeid otsuseid ja märgata muutusi majanduskeskkonnas võimalikult operatiivselt. Ka nende turuülevaadete populaarsus näitab, et need on vajalikud ning ettevõtjad oskavad neid tahta ja kasutada.,“ lisas ta.

Selleaastased konkurentsiraportid jõuavad huvilisteni väikeste muudatustega. „Me otsime iga kord raportisse mingit uut infot või uusi nüansse, mis võivad pikemas perspektiivis olulisi trende peegeldada. Sel hooajal teeme ettevõtete juhtide kommentaaride asemel nendega intervjuud, et rohkem vastata küsimustele, mida esitavad sektori majandustulemused üsna otse esitavad. Selle kvartali raportisse oleme veel eraldi peatükina võtnud võõrtöötajate teema – kui palju, kust kohast ja kuhu sektorisse nad tulevad,“ rääkis Sigrid Kõiv.

Mikk Sillamaa, Stell Eesti tegevjuht
Puudusena näen Eesti maksusüsteemi, mis ei soodusta lisatöö tegemist teisel töökohal, kuna nii tööd tehes puudub maksuvaba miinimum ja tasutakse tulumaksu esimesest eurost alates.

Värskest korrashoidjate raportist saab lugeda põhjalikku ja huvitavat intervjuud Stell Eesti tegevjuhi Mikk Sillamaaga. Juttu tuleb sellest, kuidas ISS Eestist sai Stell, milliseks ta hindab korrashoiuvaldkonna arenguid ja mis teeb enim muret. Loomulikult ei saa siinkohal üle tööjõupuudusest. „Puudusena näen Eesti maksusüsteemi, mis ei soodusta lisatöö tegemist teisel töökohal, kuna nii tööd tehes puudub maksuvaba miinimum ja tasutakse tulumaksu esimesest eurost alates,“ ütleb Mikk Sillamaa raportiga kaasnevad intervjuus.

Raporti saab tellida kvartalikaupa SIIT, kuid ka terveks aastaks paketina SIIT

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474