Autor: kinnisvarauudised.ee • 12. veebruar 2020

Tammsaare pargi paviljon-kohvik sai valmis

12. veebruaril avati pidulikult Tammsaare pargi kohvik-paviljon, mis on ehitatud kunagise väärika pargis asunud Uue turu hoone vundamendile. Hoone ehitusel on arvestatud ajaloolise turuhoone põhiplaani ning selle säilinud osi.
Foto: Inna Melnikova (Tallinna kommunikatsiooniosakond)

Tammsaare parki teenindava paviljoni projekt, hoone välisilme ja ruumikuju lähtub Tammsaare pargi linnaruumilise lahenduse ideekonkursi võidutööst „Belle Epoque“.

Tallinna abilinnapea Eha Võrk sõnas, et Tammsaare parki ehitatud paviljon on oluline mitmel põhjusel. „Oleme aktiivselt alustanud linnaruumi kaasaegsemaks muutmisega, et linnakodanike ja meie linna külaliste jaoks oleks linnaruum kaasaegne ning mõnus koht, kus vaba aega veeta.“ sõnas Eha Võrk „Tammsaare pargi kohvik-paviljon on hea näide koostööst erasektoriga, kus linn on oma maa andnud lepinguga erasektori kätesse, et leida parimaid võimalikke lahendusi linnakodanike jaoks. Teeme omalt poolt väikese kingituse Eesti Vabariigi sünnipäevaks.“

Hoonestaja OÜ Pellepokk esindaja Kaupo Kolsar sõnas hoone tutvustuseks, et selle esimesel korrusel hakkavad linnarahvast teenindama pizzarestoran Pomo ja à la carte restoran Cafe Opera. „Keldris asub grill-restoran, mis hakkab pakkuma elavat muusikat ning kvaliteetset kultuuriprogrammi. Lisaks paiknevad keldris paviljoni abiruumid, pargihooldajate ruumid ja avalik tualett,“ selgitas Kolsar paviljoni kontseptsiooni avades.

Linna maal asuva kohviku hoonestaja on OÜ Pellepokk, ehitustöid teostas OÜ Astlanda Ehitus. Omanikujärelevalvet tegi Rapidon OÜ projektijuhi Marek Mõts juhtimisel. Muinsuskaitse järelevalvet teostas Maris Mändel.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474