Autor: Kristjan Pruul • 26. veebruar 2020

Rauno Teder külastajate kadumist ei karda

Tallinki otsus kolida Soome reisijad Vanasadamast tulevikus linnahalli taha kerkivasse sadamasse paneb Vanasadama ette uue kvartali arendanud Porto Franco juhi Rauno Tederi pigem rõõmustama, külastajate kadumist ta ei karda.
Porto Franco juhi Rauno Teder leiab, et kõik, mis piirkonda arendab, on tervitatav
Foto: Raul Mee, fotograaf

"Selle vähese info põhjal, mis praegu teada on: me oleme väga õnnelikud selle otsuse üle. Kõik, mis seda piirkonda arendab, on tervitatav. Selline lähenemine järgib seda joont, mis oli (Urmas Sõõrumaa arendatud – toim.) Rotermanni kvartalis, mis meil on Porto Francos. Sellega luuakse tänapäevast keskkonda ja antakse rohkem liikumisvabadust," rääkis Teder.

Et Tallinki miljonid reisijad võivad nüüd Porto Franco asemel hoopis Porto Franco kõrvalt linna ja ostlema käia, selles Teder suuremat ohtu oma ärile ei näinud. "Täpsemalt aru saamiseks pean Tallinki inimestega vestlema, et aru saada, mis sinna tuleb, kui palju kaubanduspindu, milline kaubanduskeskus jne, aga kindlasti ei mõju see Porto Francole negatiivselt, meie konkurentsi ei karda," ütles Teder.

Loe lisaks
Ardi Roosimaa linnahalli-uudisest: „See projekt võiks konkureerida Sydney või Milanoga!“

Pigem on kesklinnas tema hinnangul seda laadi arendusi hoopis puudu. "Ei peakski inimesed äärelinnas käima poodides, saab kesklinnas asjad ära tehtud. Vaevalt, et nüüd meile ja neile ühesuguseid poode tuleb, pigem toetavad nende plaanid kesklinna arengut laiemalt," ütles Teder.

Kolmapäeval avalikustatud plaani järgi rajavad Tallink, Tallinna linnavalitsus ja Tallinki suurosanik Infortar ühisettevõtte, kus lisaks 340 000 eurole paneb linn omalt poolt sisse linnahalli hoone ja seda ümbritseva kinnistu. Infortar ja Tallink omakorda investeerivad mõlemad 150 miljonit eurot, et alal arendada välja kaubanduskeskus, konverentsikeskus, ärihooned, hotell ning Tallinki Soome laevadele mõeldud sadam.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474