Autor: kinnisvarauudised.ee • 11. märts 2020

Vaata, millised ettevõtted valitsevad Tartu uusarendusturgu

Tartu elamukinnisvara uusarenduste seas on 2019. aasta tulemuste põhjal liidripositsiooni haaranud populaarsete Raadimõisa Kodu ja Lumina Kodud projektide arendaja Reterra, selgub Adaur.ee andmetel põhinevast Tartu kinnisvaraturu uusarenduste analüüsist.
Raadimõisa elamurajoon oli 2019. aastal Tartus enimmüünud arendus
Autor: PIN Arhitektid

Analüüsi koostanud kinnisvarakonsultandi Tõnu Toomparki sõnul on Tartu kinnisvaraturg hoogustunud ja uusarenduste segment on jagunenud mitmete arendajate vahel. „Tartus on viimastel aastatel alustatud mitmete menukate uusarendustega, mistõttu saavad koduostjad valida renoveeritud või uuenduskuuri vajava korteri asemel värskelt valminud elamispinna. Kokku soetati 2019. aastal Tartus uusarenduses 603 korterit,“ selgitas Toompark turuolukorda.

Eelmisel aastal soetatud uusarenduste korteritest suurim osa ehk viiendik, 117 korterit, kuulus Reterra arendusprojektidele. „Reterra projektide – Raadimõisa Kodu ja Lumina Kodud, mis mõlemad mahtusid kõige populaarsemate arenduste TOP10sse – edu on taganud väga hea asukohtade valik ning ruutmeetrihinna ja ehituskvaliteedi suhe, mis on vastanud tartlaste ootustele teiste arendajate pakutust paremini,“ lisas Toompark.

Reterra partneri ja tegevjuhi Reigo Randmetsa sõnul on Tartu uusarenduste turg sarnaselt Tallinnaga üsnagi killustunud. „Tartu on suuruselt teine Eesti tõmbekeskus ja on hea meel, et oleme leidnud Tartus oma niši ning inimestele korterid sümpatiseerivad,“ rõõmustas Randmets tulemuste üle. Ta selgitas, et tänuväärse töö piirkonna kinnisvaraturu aktiivsuse kasvatamisel on teinud omavalitsused. „Tartu linn ja vald on astunud mitmeid samme, mille tulemusena on Tartu ja selle lähiümbrus jätkuvalt atraktiivne ja kinnisvara soetamise vastu on huvi suur,“ sõnas Randmets. Näitena märkis ta Tartu valla piirkondlikke arenguplaane, kus elanikkonna kasvu arvestades planeeritakse koole, lasteaedu, vanadekodu ja kauplusi. Tartu linn väärib aga Randmetsa sõnul esile tõstmist infrastruktuuri investeeringute ja piirkonna mainekujundustegevuste poolest nagu kultuuripealinna tiitli võitmine 2024. aastaks ja idufirmade festivali sTARTUp Day korraldamine.

Kommenteerides kasvavat huvi ettevõtte Tartu arendusprojektide vastu sõnas Randmets, et ostjate seas nii oma esimese kodu soetajaid kui ka neid, kes soovivad oma praeguse elamispinna kompaktsema või mugavama korteri vastu vahetada. „Tartlased hindavad kõrgelt privaatsust ja looduslähedast elukeskkonda, linnalähedust ning kõrget ehituskvaliteeti,“ ütles tegevjuht lisades, et peamiselt on kortereid soetanud Tartust või lähivaldadest pärit huvilised, kuid leidub ka kaugemalt pärit ostjaid.

Autor: ADAUR.ee
Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474