Autor: kinnisvarauudised.ee • 1. aprill 2020

Fahle Parkist saab kaubanduskeskus

Fausto Capital Grupp, mis arendas Tallinnas Sossi mäel asuvast endisest tselluloositehasest elu- ja ärikvartalit, otsustas teha kannapöörde ja arenduse valmis ehitada hoopis kaubanduskeskusena.
Foto: Fausto Capital Grupp

„Otsustasime rajada äripindade asemel suure kaubanduskeskuse, et pakkuda konkurentsi lähikonnas asuvatele T1 ja Ülemiste keskustele. Kuna hetkel oleme seoses koroonaviiruse karantiiniga külastatavuse poolest kõik samal pulgal, siis on hea vastuvoolu ujuda. Samalt lävepakult alustades on kõigil konkurentsieelis,“ põhjendas ettevõtte müügijuht Matis Merivee.

„Kuna kavandasime Fahle Parki niikuinii aastaringselt sooja ja rohke taimestikuga klaaskatusega galeriid ning restorane, spordiklubi, kultuuriasutusi, erinevaid esitluspindu ning teenindusettevõtteid, nagu tervisekeskus ja lastehoid, siis on olulised sõlmküsimused kaubanduskeskuse loomiseks juba lahendatud. “

Fahle Pargi arenduse esimese etapi maht on 30 500 ruutmeetrit ning kogumaht on enam kui 100 000 ruutmeetrit. Esimese etapi arenduse maksumus on suurusjärgus 20 miljonit eurot, millele muudatustega lisandub esialgsel hinnagul 3 miljonit eurot.

Ettevõte annab lähitulevikus teada, mis saab seniste arendusplaanide teostamiseks sõlmitud ehituslepingutest. Senistel ankurrentnikel soovitab arendaja samuti oma tegevuse vastavalt olukorrale ümber profileerida.

Kinnisvarauudistele teadaolevalt pole uue kaubanduskeskuse ankurrentnikega veel lepinguid sõlmitud. Fausto Capital on lubanud uue keskusesse tuua mitmeid Eestis seni esindamata kaubamärke, mis on valdavalt Aasia päritolu.

Fahle Pargi rajaja Fausto Capital on 15-aastase ajalooga Eesti kapitalil põhinev kinnisvaraarendusettevõte, mis tegutseb kaubandus-, büroo- ja elamukinnisvara arendamise, üürimise ja haldamisega. Ettevõtte portfelli kuulub kokku üle 90 000 ruutmeetri kaubandus- ja äripinda. Nende hulgas Kompassi maja, Maakri ärimaja, Tartu Telia ärihoone, Vironia keskus, Rappeli keskus, mitmed Maxima ja Selveri kaubanduskeskused jne. Fausto Capitali varade maht ulatub üle 150 miljoni euro.

Tegemist on. 1. aprilli puhul avaldatud aprillinaljaga.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474