Autor: Ehitusuudised • 26. jaanuar 2021

Rapla saab üle pika aja uue kortermaja

LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing.
Foto: Andras Kralla
Tallinnaga üha tihedamalt seotud Raplasse kerkib üle aastakümnete esimene uus kortermaja, kuhu saab ülisäästliku kodu 30 perekonda, teatas LVM Kinnisvara.

LVM Kinnisvara ja Mivo Ehitus OÜ alustasid täna Rapla kesklinnas Mahlamäe tänaval neljakorruselise liginullenergiahoone ehitamist. "Rapla nihkub Tallinnale järjest lähemale, paljud käivad pealinnas tööl, hulk peresid on ka Tallinnast Raplasse kolinud," selgitas LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing. "Uusi elamuid pole seni ehitatud, aga vajadus nende järele kasvab iga aastaga.”

Kuna Rapla korteriturg koosnes seni vaid vanadest korteritest, osutus nõudlus kvaliteetsete uute korterite järele märkimisväärseks. "Juba ehituse alguseks on enam kui pooltel korteritel ostuhuviline," ütles LVM Kinnisvara müügijuht Henel Aava pressiteate vahendusel. "Seda toetab üldine kindlustunde kasv, aga ka maja unikaalne asukoht ja miljöö."

Mivo Ehitus OÜ projektijuhi Rain Allikmäe kinnitusel sobitas arhitektuuribüroo Ansambel hoone hästi väikelinna miljöösse. "Väliselt liigendatud maja mõjub oma ümbruses koduse ja mõõdukana, välisviimistluses kasutame naturaalseid materjale," rõhutas ta. "Projekt on hästi läbi mõeldud ja elanikud ei pea liginullenergia-majas elades enda harjumusi kuidagi muutma," rõhutas Aava.

A-energiaklassiga maja iseloomustavad suured üldalad ja säästlikud lahendused. Päikesepaneelid, vesipõrandaküte ja soojatagastusega ventilatsioon tagavad väga madalad kõrvalkulud. Kolmel alumisel korrusel paiknevad 1 –3toalised korterid, neljandal korrusel ka neljatoalised katuseterrassi ja saunaga korterid.

Aastaid kasutuna seisnud Mahlamäe tänava kinnistu on läbinud kõik vajalikud menetlused, valminud on ehitusprojekt ning väljastatud on ehitusluba. 2022. aasta kevadeks valmiva neljakorruselise 30 korteriga ja ligi 2200 m² suletud netopinnaga maja kogumaksumuseks kujuneb 3 miljonit eurot.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474