Autor: kinnisvarauudised.ee • 23. aprill 2021

Pane tähele! Tuleohutuskonverents toimub veebis

Vaatamata keerulistele aegadele, ei tohi unustada muud olulist. Tuleohutus on igal ajal ülimalt tähtis.

Konverents toimub otseülekandena. Kõik saalipiletid on tõstetud automaatselt veebipiletiteks. Videosalvestust saavad kõik osalejad järele vaadata 1 kuu jooksul. Registreerida saab SIIN.

Millised on tuleviku suunad Päästeameti vaatest? Millised on murekohad ja edusammud? Mis on PÄA ohutusjärelvalve valdkonnas tegemisel ja planeerimisel? Mis tekitab küsimusi õigusruumis? Mis on uuendustena plaanis? Kõigile neile ja teistele küsimustele saad vastuse Tuleohutuskonverentsil Tagne Tähe ettekandest.

Vandeadvokaat Ksenia Kravtšenko selgitab peamiseid vaidluskohti ja toob kuulajateni kogemuslood juba lahendust leidnud kindlustusjuhtumitest.

Ergo Kindlustuse kahjuennetuse osakonna juht Rain Tõnson avab peamised tulekahjude põhjused statistiliselt ja numbriliselt nii eramajade kui ettevõtete osas. Milline on tulekahjude osakaal võrreldes teiste juhtumitega. Millised on olnud suurimad juhtumid varaliselt viimaste aastate jooksul ning kuidas oleks saanud neid ennetada.

Riigikogu võttis vastu tuleohutuse seaduse, mille muudatus puudutab Eestis olulisel määral ligi 10 000 hooneomanikku, kus asuvad kas suuremad bürood, garaažid või tootmis- ja laohooned.

Seadusemuudatuse eesmärk on suurendada Eestis tuleohutute objektide hulka, teadvustada inimestele nende endi vastutust tuleohutusnõuete täitmisel, vähendada tules hukkunute arvu ning luua senisest paindlikumad võimalused avaliku ja erasektori koostööks. Täpsemalt tutvustab ja selgitab seadusemuudatust konverentsil Ardon Kaerma.

Audium projektijuht Kaili Tamm kirjeldab lao- ja tootmishoonete tuleohutusdokumentatsiooni spetsiifikat ja erisusi. Lühidalt toob ettekandesse ka uue TO seadusest tulenevad olulisemad muudatused.

Viimase aja praktika on näidanud, et läbi tulekahju varajase avastamise oleks saanud ära hoida mitmed tulesurmad ja märkimisväärsed kahjud varale. Vaieldamatult on ATS kõige tõhusam vahend tulekahju kiireks avastamiseks. Kristjan jagab oma 15 aastast kogemust ATS, projekteerimise, paigalduse ja kasutamise valdkonnas.

Qsys Eesti OÜ tegevjuht, vastutav spetsialist ning projekteerija Kristjan Kulu teemaks on "ATS-tulekahju varajase avastamise võti"

Mida näha mõistete all kriis, hädaolukord, toimepidevus? Millised on vajalikud sammud hädaolukorra lahendamise plaani ja toimepidevuse plaani koostamiseks (sh riskide ja ohtude hindamine) ning valmisoleku tagamiseks.

EOKK kriisispetsialist, tuleohutusspetsialist Mari Kolga vastab küsimusele kuidas valmistuda kriisideks, et nendest välja tulla?

Vaata täpsemalt SIIT.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474