Autor: Helen Roots • 25. juuni 2021

Poolaastakokkuvõte: kinnisvaraturg ja selle mõjutajad aasta esimeses ja teises pooles

Täna kell 13 on Äripäeva Raadio eetris järjekordne Uus Maa kinnisvarasaade. Kes saatejuht Lauri Leetil seekord külas on ja millest juttu tuleb?

Uus Maa analüütik Igor Habal Äripäeva Kinnisvarakonverentsil
Autor: Raul Mee

Kuna 2021. aasta on peaaegu poole peal, on sobiv aeg vaadata tagasi esimesele poolaastale ja teha väikeseid vahekokkuvõtteid kinnisvaraturu seisust. Asja tulevad arutama Uus Maa analüütik Igor Habal ja elamispindade tegevjuht Külli Friedrichson.

Juttu tuleb, nagu öeldud, üldisest olukorrast kinnisvaraturul – kas me siis oleme buumis või mitte? Räägime ka globaalsete arengute mõjust kohalikule kinnisvaraturule (inflatsioon, rahatrükk, tervisekriis) ja selle võimalikest tagajärgedest (varandusliku ebavõrdsuse kasv).

Veel arutatakse saates, mis on tekitanud turul defitsiiti ning millised on analüütikute prognoosid ülejäänud suveks ja sügiseks. Samuti võtame vaatluse alla tehingute arvu mõju hindadele ja teeme lähiperspektiivi hinnaprognoosi, ning analüüsime ostjate ja müüjate käitumist turul: kes ostavad, kes müüvad, mida ostetakse jne.

Vastuse leiab ka küsimus, kuidas mõjutab kinnisvaraturgu teise pensionisamba väljamaksetest peatselt vabanev raha.

Äripäeva Raadio saatekava ja otsekuulamise lingi leiad SIIT!

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474