Autor: Tõnu Toompark • 15. detsember 2021

Viivituses olevate eluasemelaenude jääk väheneb vääramatult

Eesti Panga andmetel oli 2021. aasta III kvartali lõpu seisuga viivituses olevate eluasemelaenude maht 85 miljonit eurot. Viivituses olevate eluasemelaenude muutuse trend on pikki aastaid olnud vähenemise suunas. Isegi koroona ja 2020. aastal lakke hüpanud töötute arv ei tekitanud eluasemelaenude tagastamises probleeme.
Kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark
Foto: Andras Kralla

Tähelepanuväärne on, et viivituses olevate eluasemelaenude rahaline jääk väheneb isegi vaatamata asjaolule, et eluasemelaenude kogujääk kasvab. See tähendab, et laenuvõtjad maksavad võetud laene kenasti graafikujärgselt tagasi.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474