Autor: Teeli Remmelg • 26. mai 2022

Eesti eluasemeturg on ülehinnatud

Eluasemeturu ülehinnatus on suurenenud, kuigi kiire palgakasvu tõttu mitte eriti palju. Siiski on hetkel kinnisvara hind ligikaudu 10-15% kõrgem kui õigustatud, ütles Eesti Panga ökonomist Taavi Raudsaar Äripäeva Kinnisvaraarenduse konverentsil.
Eesti Panga ökonomist Taavi Raudsaar usub, et nõudlus kinnisvara järele püsib lähiajal tugev. Foto: Marko Mumm.

See olukord peaks tasakaalustuma üldjuhul nii, et hinnad kerkivad tulevikus aeglasemalt kui sissetulekud, kuid seda Raudsaar siiski lähiajal ei usu. „Kui just suurt kriisi ei tule ja tööpuudus püsib madal, siis seda ei ole näha. Meie poolt prognoositud majanduskeskkonnas püsib nõudlus kinnisvara järele suhteliselt tugev ka lähiaastatel, kuigi pakkumistega seotud raskused jäävad veel mõneks ajaks murekohaks,“ lisas Raudsaar.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474