Autor: Siim Sultson • 22. detsember 2022

Sooman: kinnisvaraturul saavad aina enam määravaks kõrvalkulud

Mis ootab Eesti elamispindade turgu ees algaval talvel ja eeloleval kevadel? Märksõnaks on "turuaktiivsus" ja pakkumiste arv kasvab järjest, prognoosib Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman.
Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman osutab kõrvalkulude kasvavale tähtsusele.
Foto: Andres Haabu

„Turg on kinnikiilunud, kuna tehinguid tehakse vähem. Kuid ilmselt veel vähemaks see näitaja läheb,“ nentis Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman kinnisvaraturu olukorra kohta. On ju elu on läinud igalt poolt kallimaks: toit, energia, teenused ja nii edasi ja edasi… „Kui elu ikka iga nurga alt pitsitab, siis see võtabki kinnisvaraturul hoo maha. Praegu on kinnisvara valdkonnas võtmesõnaks „turuaktiivsus“,“ teatas Sooman ja jätkas hoogsalt: „Nii madalat tarbijate kindlustunde indikaatorit, täpsemalt nii masendavat meeleolu, kui see on olnud alates suve lõpust, pole seni veel nähtud. Lõviosa inimestest kardavad, et elujärg läheb kehvemaks. Poodides on märkimisväärselt kasvanud soodushinnaga kaupade ost. Raha hind on tõusnud, tõusnud on euribor, laenumarginaal.“

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474