Autor: kinnisvarauudised.ee • 4. jaanuar 2023

Põhjamaades kahanes kinnisvaratehingute maht eelmisel aastal oluliselt, Soomes läks paremini

Colliers Nordicsi analüüsi järgi Põhjamaade kinnisvaratehingute maht langes eelmisel aastal 31 protsenti ehk tasemele 49 miljardit eurot. Hoolimata raskest langusest, on see maht siiski ajaloo paremuselt teine, kirjutab Kiinteistöuutiset.fi.
Kopenhaagen.
Foto: Liis Treimann

Colliersi juhtivteaduri Mikael Söderlundhi sõnul algas aasta 2022 esimesel poolaastal tugevalt, kui maht oli enneolemalt 30 miljardit eurot, kuid teisel poolaastal langes maht 34 protsenti. Jäätumist põhjustasid osalt intressidetõus ja turu üldine ebakindlus. "Samas, kui tehingute arv Põhjamaade turul kahanes 13 protsenti ehk umbes 1250-le, siis tehingu keskmine maksumus vähenes veelgi enam - 53 miljonilt eurolt 39 miljonile eurole," selgitas Söderlundh.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474