Autor: kinnisvarauudised.ee • 13. veebruar 2023

Ekspert: elamispindade turg näitas jaanuari lõpust taas elavnemise märke

Käesoleva aasta esimesel kuul tehti Eesti korteriturul kokku 1248 ostu-müügitehingut, mida oli 29% vähem kui detsembris ning 33% vähem kui veel aasta tagasi samal perioodil. Kuigi tehingute arvu vähenemise tempo võrreldes detsembriga jaanuaris süvenes, võis siiski kuu teises pooles juba täheldada inimeste taaskordset kinnisvaraturul aktiivsemat osalemist, kirjutab Arco Vara kutseline hindaja ja kinnisvaraekspert Mihkel Eliste.
Foto: Andras Kralla

Eeskätt kinnisvara hindamisega seotud tellimuste arvestatav kasv väljendab inimeste taaskordset kinnisvaraturul aktiivsemat osalemist. Samaaegselt on arvatavalt krediidiasutused täheldanud laenutaotluste mõningast suurenemist või vähemalt varasema languse peatumist, mille kõrval kinnisvaratehingute arvu kasv saabub alles siiski viitega eeskätt veebruaris ja märtsis. Turul üldiselt on märgata, et tehingute arv on taandunud eeskätt kehvema seisukorraga varade lõikes, mille juures keskmisest jõukama potentsiaalse ostjaskonna osas on turult äralangemine olnud ootuspäraselt tunduvalt mõõdukam ja ka kõrgemahinnalised varad on seetõttu püsinud endiselt likviidsed.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474