Autor: Tõnu Toompark • 7. märts 2023

Eluasemelaenude intressimäär ületab aastatagust üle kahe korra

Jaanuaris väljastatud uute eluasemelaenude keskmine intressimäär oli Eesti Panga andmetel 4,45%. Aasta tagasi jaanuaris oli eluasemelaenude intressimäär 2,03% ehk rohkem kui kaks korda tänavusest allpool, kirjutab kinnisvaraanalüütik Tõnu Toopark.
Foto: Andras Kralla

Eluasemelaenude intressimäära väga kiire kasvu taga on euribori enneolematult kiire ralli. Kuue kuu euribor, millega on seotud enamiku uute eluasemelaenude intressimäär, oli kuu keskmisena veel mais 2022. aastal miinuses. 2023. aasta jaanuaris oli kuu keskmine 6 kuu euribor 2,86%.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474