Autor: Tõnu Toompark • 20. juuni 2023

Toompark: eelolevatel aastatel eluruumide valmimine väheneb

Statistikaameti andmete alusel lubati 2022. aastal Eestis kasutusse ehk valmis 6521 eluruumi kogupindalaga 568 801 m² ja keskmise suurusega 87 m². Aasta varasemaga võrreldes vähenes valminud eluruumide arv 3% ja nende kogupindala 7%, kirjutab kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark.
Kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark märgib, et möödunud aastal valmis ühetoalisi eluruume 5% eluruumide koguarvust.
Foto: Liis Treimann

2022. aasta jätkas tavapärast proportsiooni, et 75-80% valmivatest eluruumidest olid kahe-, kolme- ja neljatoalised eluruumid. Viie- ja enamatoalisi valminud eluruume oli 2022. aastal 985, mis moodustas valminud eluruumide koguarvust 15%. Ühetoalisi eluruume valmis 2022. aastal 297 ehk 5% valmivate eluruumide koguarvust. Nii väikeste kui viietoaliste ja suuremate eluruumide valmimise proportsioonid olid samuti üsna tavapärased.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474