Autor: Risto Vähi • 4. juuli 2023

Uus Maa: juunis kinnisvaraturg küll aeglustus, kuid hinnad tõusid

Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütiku Risto Vähi hinnangul müüvad hästi väiksemad heas seisus või kvaliteetselt renoveeritud korterid.
Foto: Raul Mee
Palav jaanikuu tõmbas tehinguaktiivsust kinnisvaraturul allapoole samas kui hinnatase mitmel pool kasvas. "Üha enam on välja joonistumas kindlad mustrid, millise hinnagrupi osas on huvi suurem ja kus väiksem," kommenteeris turgu Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütik Risto Vähi.

Vähi sõnul on paljudel on tekkinud õigustatud küsimus, et kui ruutmeetri mediaanhinnatase näitab tihti pigem kasvu, siis miks räägitakse kinnisvaraturu madalseisust. "Nagu statistikaga ikka, tuleb näha nende numbrite taha," ütles Vähi ja täpsustas, et turu madalseisu kirjeldab kõige paremini kogumaht.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474