Autor: kinnisvarauudised.ee • 14. september 2023

Kinnisvaraga koos müüdavate äride arv kasvas viiendiku

Tegemist on viimaste aastate kasvava trendiga. Kas rendilepinguga äride müümine on kasvanud seoses järjest süveneva ebakindla olukorraga majanduses, on veel lahtine.
Kinnisvara24 tegevjuht Urmas Uibomäe märgib, et restoranid, kohvikud, ilusalongid või majutusettevõtted, kus inimesed on harjunud käima, toimivad sageli ka omanikuvahetusel edasi.
Foto: Andres Haabu

Kinnisvara24 tegevjuht Urmas Uibomäe lausus, et võrreldes 2022. aasta sama perioodiga on tegutsevate äriühingute pakkumiste arv tänavu kasvanud ligi viiendiku võrra. Kinnisvaraportaali statistika aga ei kinnita seda, et rendilepinguga äride müümine oleks kasvanud seoses järjest süveneva ebakindla olukorraga majanduses. „Tegemist on eelkõige toimivate ja enamasti ka kasumit teenivate äride pakkumistega ning selliste rendilepingute müümine koos kinnisvaraga on olnud kasvutrendis juba mitme aasta jooksul. Samuti on tõusnud ka päringute arv – võrreldes eelmise aastaga on pakkumiste arv kasvanud 20% ja otsingute arv ligi 10%,“ tõi Uibomäe välja.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474