Autor: Siim Sultson • 15. september 2023

Eluasemeturg vajub laugelt pingelangusse

Tallinnas ja Harjumaal on pakkumises uusarenduste kortereid üle kahe korra rohkem, kui tavaliselt, tehingutearv käib alla. Turu liikumist tasakaalu aga saab oodata veel kaua, samas surve hindadele on jätkuv.
Tallinna ja Harjumaa uusarendustes on kortereid müügis hetkel 2300-2400.
Foto: Liis Treimann

Tallinna ja Harjumaa uusarendustes on kortereid müügis hetkel 2300-2400. „Mul on väga raske mõista, et on põud. Põuast juttu ei ole,“ märkis kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark resoluutselt uusarenduste korterite pakkumise kohta. Tema sõnul on viimase poole aasta müüki vaadates müügipakkumisi üleval kahe aasta jagu, muidu oleks normaalne 10-12 kuud. Pakkumist on palju, nõudlust vähe – hindadele surve on. Küsimus on kui valus on arendajatel? Kui osa arendusi veel läheb ehitusse, siis veel eriti valus ei ole. „Ma ei usu, et on mõni arendaja, kes ütleb, et tal läheb superhästi,“ kahtles Toompark. Tema sõnul arenduste müük üldjoontes toimub, turg veel toimib. Kuid turg on tasakaalust väljas pakkumiste poole. „Saame hakkama,“ kirjeldas Toompark turuolukorda.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474