Autor: kinnisvarauudised.ee • 15. september 2023

Väikelinnade üürikorterid toovad suurlinnade omadest paremat tootlust

Ligi neljaprotsendiline euribor on suurlinnade üüriäri vastu taevast lennutanud ja investorid eemale peletanud, kuna üüritulu ei kata tihti enam laenumakseidki. Varem väikelinnade kinnisvara ära põlanud investorid on aga nüüd just need sihikule võtnud.
Kõrge euribor on suurlinnade üüriäri lennutanud vastu taevast.
Foto: Raul Mee

Pindi Kinnisvara põhja ja ida regiooni juht Kristen Oliver Rattasepp ütles, et kuni eelmise aastani peeti Tallinna ja Tartu üürikorterite soetamist hoolimata madalast tootlusest üheks kõige riskivabamaks investeerimistegevuseks. „Kui raha hind hakkas tõusma, selgus, et riskivabadusest oli asi kaugel, sest kui vara oli soetatud suures osas laenuga, siis hakkasid viimastel aastatel üsna soolase hinnaga ostetud korterite laenumaksed üüritulu ületama,“ selgitas ta.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474